Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Πάτρα η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ»

Έρχεται στην Πάτρα η παράσταση «Αναζητών...
Μαρτάτος Tάκης

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η επιτυχημένη μουσικοθεατρική παραγωγή θα κάνει περιοδεία από τον ερχόμενο Ιούνιο σε όλη τη χώρα

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που έχει ως τώρα πετύχει η μουσικοχορευτική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ», η οποία αναμένεται σίγουρα μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι στην Πάτρα (κατά πάσα πιθανότητα στο Αρχαίο Ωδείο). Όπως διαβάσαμε σε προχθεσινό ρεπορτάζ του site της εφημερίδας «Το Βήμα», η παράσταση μετά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου ανέβηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, βάζει πλέον πλώρη για όλη την Ελλάδα όπου θα περιοδεύσει το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου 2012.

Στην Πάτρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποιου φορέα το πρόγραμμα θα ενταχθεί (αν θα είναι δηλαδή στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου ή στο 31ο Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων).

Το «Αναζητώντας τον Αττίκ» έχουν ήδη δει πάνω από 60.000 θεατές (νούμερο απίστευτο) μέσα σε ενάμιση μήνα, από τις 22 Φεβρουαρίου ως τις 8 Απριλίου, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Μπάντμιντον στο Γουδί, στην Αθήνα ενώ υπολογίζεται να το είδαν και πάνω από 10.000 Θεσσαλονικείς.

Στην Αθήνα η παράσταση ξεκίνησε την πορεία της δειλά και μετρημένα, αρχικά έχοντας προγραμματίσει μόνο δέκα βραδιές, στο χωρητικότητας 2.500 θέσεων θέατρο του Μπάντμιντον, αλλά γρήγορα πήρε συνεχείς παρατάσεις αφού εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της φετινής, δύσκολης θεατρικής σαιζόν.

Η παράσταση όπως είναι γνωστό έχει και μεγάλο πατρινό ενδιαφέρον μιας και επικεφαλής του 26μελή θιάσου είναι η Πατρινή ταλαντούχα τραγουδίστρια και ηθοποιός Νίνα Λοτσάρη η οποία φορώντας εντυπωσιακά κοστούμια και με στόφα παλιάς θεατρίνας υποδύεται τρεις μούσες του θρυλικού συνθέτη της ελαφράς μουσικής Αττίκ, τη Ζαζά Μπριλλάντη, την Κάκια Μένδρη και βέβαια την αξέχαστη Δανάη Στρατηγοπούλου.

Επίσης παίζει ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης που έλκει την καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του από την Κάτω Αχαία, ο οποίος ενσαρκώνει τον Αττίκ σε νεαρή ηλικία (σε μεγαλύτερη ηλικία το ρόλο αναλαμβάνει ο Άκης Σακελλαρίου) και η γλυκιά Ευαγγελία Μουμούρη που κατάγεται από τη Σάμη της Κεφαλονιάς. Στην παράσταση επίσης προσδίδουν το δικό τους ειδικό βάρος η αγέραστη και πληθωρική Ζωζώ Σαπουντζάκη και ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

Την ευθύνη της μουσικής έρευνας και των κειμένων της παράστασης έχει ο Λάμπρος Λιάβας, η σκηνοθεσία και χορογραφία είναι της Σοφίας Σπυράτου ενώ την ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση έχει ο Θόδωρος Κοπετάνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των θεατών που έσπευσαν να δουν το γεμάτο νοσταλγία έργο «Αναζητώντας τον Αττίκ», ήταν όπως έγραψε το «Βήμα» και ένας 92χρονος άνδρας ο οποίος είχε ανέβει ένα βράδυ στη σκηνή και είχε ερμηνεύσει εκπληκτικά κάποιο τραγούδι του Νίκου Γούναρη αλλά και η θεατρίνα Καλή Καλό που λέγεται ότι έμοιαζε στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία ήταν ένα από τα «παιδιά-θαύματα» της περίφημης Μάντρας του Αττίκ.

Για τον Λάμπρο Λιάβα η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια των προηγούμενων αφιερωμάτων που είχε επιμεληθεί, στον Θεόφραστο Σακελλαρίδη και στον Κώστα Γιαννίδη στην Εθνική Λυρική Σκηνή, τα οποία είχαν γνωρίσει επίσης μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό.

Όσο για τους λόγους της πρωτοφανούς επιτυχίας που αναμένεται να συνεχιστεί και το καλοκαίρι ήταν το ίδιο το νοσταλγικό θέμα των αγαπημένων τραγουδιών του σπουδαίου Αττίκ, το προσιτό εισιτήριο αλλά και η «από στόμα σε στόμα διαφήμιση». Όπως είπε ο κ. Λιάβας, γρήγορα διαδόθηκε ότι πρόκειται για μια δουλειά που σέβεται τον θεατή και συγκεντρώνει μια πολύ δυνατή διανομή καλλιτεχνών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture