Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγγελική Τριανταφύλλου: Την Κυριακή, Έλληνες και Γάλλοι αποφασίζουμε για να αρχίσουν καταλυτικές αλλαγές στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς δυνάμεων

Αγγελική Τριανταφύλλου: Την  Κυριακή, Έλ...

Δήλωση της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχαϊας

Σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα αμφισβητούνται σε όλη την Ευρώπη, που η οικονομική κηδεμονία γίνεται ο μεγαλύτερος εφιάλτης των λαών της, σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται και οι αγώνες των εργατών  του Σικάγο για το οκτάωρο δεν αποτελούν πλέον κατάκτηση αλλά μακρινή ανάμνηση καθώς το άλλοτε δεδομένο και κατακτημένο με αίμα, γίνεται και πάλι ζητούμενο,  η Ευρώπη χρειάζεται στέρεες δημοκρατικές και προοδευτικές κυβερνήσεις που θα παλέψουν να ανακόψουν αυτή  την προσπάθεια ομηρίας των λαών.

Για να γίνει αυτό, δεν αρκούν μόνο οι αγώνες των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να είναι μεγάλοι και συνεχείς. Χρειάζονται κυβερνήσεις και ηγέτες που να γνωρίζουν καλά όχι μόνο την ελληνική πραγματικότητα αλλά και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

Χρειάζονται πρόσωπα με ευρωπαϊκό κύρος που όχι μόνο θα μεταφέρουν τη φωνή των πολιτών  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αλλά θα είναι ικανά να δημιουργήσουν ευρύτατες προοδευτικές συμμαχίες.

Το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει μέσα  στην Ευρώπη για υγιείς προϋποθέσεις στην εργασία, τις αμοιβές, το κοινωνικό κράτος, για να καλυφθούν τα κενά και να διορθωθούν οι αδικίες που έγιναν κάτω από συνθήκες πανικού και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Από τις εκλογές της 6ης Μάιου πρέπει να δημιουργηθεί μια ευρύτερη γκάμα δημοκρατικών κομμάτων που θα στηρίξουν κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού, η οποία θα εφαρμόσει τον πυρήνα ενός  προγράμματος σταθερότητας και επαναφοράς στην Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών.

Αυτό έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι και όχι η ρευστότητα που πάντα βοηθάει μόνο τους δυνατούς.

Την  Κυριακή, ο Έλληνας πολίτης αποφασίζει ταυτόχρονα με τον Γάλλο πολίτη για να αρχίσουν καταλυτικές αλλαγές στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς δυνάμεων. Για να αλλάξουμε την εικόνα της Ευρώπης, να ξανακάνουμε την Ευρώπη, Ευρώπη της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους, της ποιότητας, της αλληλεγγύης των κοινωνιών και της συνοχής.

Μαζί με τη Γαλλία ας κάνει η Ελλάδα το μεγάλο βήμα,  τη μεγάλη  στροφή προς την αλλαγή της Ευρώπης.

Αυτή θα είναι σίγουρα μια μεγάλη νίκη για όλους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις