Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την Πρωτομαγιά- Αντεξουσιαστές παραμένουν στο παράρτημα στην οδό Κορίνθου

Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την ...

Πορείες από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, τους αντεξουσιαστές και τους ταξικά ανεξάρτητους

12.25 Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Παραμένουν στο παράρτημα οι αντεξουσιαστές.

12.10 Στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στον οδό Κορίνθου  επέστρεψε πριν από λίγο  μεγάλη ομάδα αντεξουσιαστών.

Αντεξουσιαστές και ανένταχτοι έκαναν επίσης  πορεία στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και μοίρασαν  φυλλάδια.

11.55 Ομάδα αντεξουσιαστών αποκόπηκε απο την πορεία στην οδό Γούναρη  στο ύψος των δικαστηρίων και έχουν απωθηθεί απο την αστυνομία για να μην προκαλέσουν προβλήματα στην πορεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

11.36 Ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ η οποία είναι μαζική με τη συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών.

 

11. 26 Ξεκινήσε η πορεία του Εργαστικού Κέντρου της Πάτρας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών που φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Μνημονίου. Στην "ουρά" της πορείας βρίσκονται οι αντεξουσιαστές που πριν ειχαν συγκεντρωθεί στην Κορίνθου και την είχαν για λίγο αποκλείσει.

Δεν έχει ξΕκινήσει ακόμη η πορεία του ΠΑΜΕ.

 

ΣΤΑ...ΤΕΣΣΕΡΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

Στα ...τέσσερα φέτος ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πάτρα. Εργατικό Κέντρο, ΠΑΜΕ και ανεξάρτητοι διοργανώνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες για σήμερα  το πρωί.

Στις 10.30  στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας), έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, διοργανώνουν συγκέντρωση το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, για την αυριανή κινητοποίηση, τονίζεται πως: «Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.»

Την ίδια ώρα, στις 10.30, το ΠΑΜΕ Πάτρας διοργανώνει δική του συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, στην πλατεία Γεωργίου. Το Μέτωπο των Εργατών, καλεί τις λαϊκές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και βάζει το εξής πλαίσιο διεκδίκησης:

Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδικές Συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.

Να δυναμώσει η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία, με αίτημα την κατάργησή τους.

Να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές των γονιών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, των ασθενών για να εξεταστούν στα νοσοκομεία.

Να καταργηθούν τα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ και το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος.

Να υπάρξει ισχυρό πλέγμα με μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ώστε να πάρουν ανάσα, να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα για το τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας από την απληστία των εργοδοτών που τα θέλουν να δουλεύουν για 400 ευρώ.

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων, διοργανώνεται αύριο στις 10.30 το πρωί ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, σε μήνυμα – κάλεσμά τους, τονίζουν πως : «Το πιο άμεσο, το πιο επείγον καθήκον είναι να αποτραπεί με κάθε τρόπο η υπογραφή από μέρους των κλαδικών συνδικάτων και της ΓΣΕΕ νέες Συλλογικές συμβάσεις με μειωμένους μισθούς! Εφαρμογή της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων και ανάκληση των μειώσεων των μισθών. Να δοθούν οι αυξήσεις του Ιούλη.

Κάτω τα Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση.  Έξω  από  την ΟΝΕ και την ΕΕ.

Μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.

Από αυτή την σκοπιά θα πορευθούμε σε ενότητα με όλο τον εργαζόμενο κόσμο που πλήττεται και παλεύει για να σηκωθεί στα πόδια του. Διαχωριζόμαστε στην πράξη από τον ξεπουλημένο, κυβερνοθρεμένο και κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ.»

Τέλος δική τους συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 10 το πρωί οι αντιεξουσιαστές της Πάτρας, στο Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.

Σε αφίσα που κυκλοφόρησαν ενόψει τις συγκέντρωσης τονίζουν πως: «οι μάχες για ελευθερία, ζωή και αξιοπρέπεια δίνονται και κερδίζονται ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες εκεί που διακυβεύονται τα πραγματικά διλήμματα της ζωής μας.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις