Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σάκης Μαυρόγιαννης: Κίνητρα πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες

Σάκης Μαυρόγιαννης: Κίνητρα πρώτης εγκατ...

Συναντήσεις του υποψήφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχαίας με αγρότες

Γενναίες τομές στην εκ βάθρων αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας και στη στήριξη των αγροτών περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. «Τα όσα ο Πρόεδρος μας εξήγγειλε αποτελούν μια σαφή δέσμευση για την ανακυττάρωση του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της θέσης του Έλληνα αγρότη», είπε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Σάκης Μαυρόγιαννης σ’ επαφές που είχε με στελέχη Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Ο μεγάλος μοχλός είναι η παραχώρηση δωρεάν αγροτικής εύφορης γης σε νέους ανθρώπους, είπε ο κ. Μαυρόγιαννης. Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται, έγινε, θα γίνει με πολύ πιο εντατικούς ρυθμούς. Χρειαζόμαστε όμως και θεσμικά εργαλεία:  τις περιφερειακές αγροτικές συμπράξεις που μπορούν να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση, την τυποποίηση, τη μεταποίηση, την πιστοποίηση, την προβολή και προώθηση των προϊόντων. Ειδικότεροι μηχανισμοί είναι οι κλαδικοί συνεταιρισμοί. Ο πρώτος για το ελαιόλαδο έγινε. Έτσι αναβαθμίζεται στην πράξη το συνεταιριστικό κίνημα. Δημιουργείται το Ταμείο Ενίσχυσης Αγροτών και Αγροτικών Επιχειρήσεων που παίρνει 150 εκ. από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» και μοχλεύει 500 σε συνεργασία με τις τράπεζες. 100 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» διατίθενται ως κίνητρα πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες.

Επίσης, όπως τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, διασφαλίζεται πλήρως η υπέγγυα αγροτική γη στην Αγροτική Τράπεζα. Με την κάρτα αγρότη - καταναλωτή θεσμοθετείται το αγροτικό πετρέλαιο ώστε με την εξομοίωση της φορολογίας καυσίμων να μην επιβαρυνθεί ο αγρότης, όπως δεν θα επιβαρυνθεί και ο κάτοικος των περιοχών με χαμηλές θερμοκρασίες και μεγάλη κατανάλωση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις