Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία ανατρεπτική «Σταυροφορία» με σεβασμό στην…ιερότητα

Μία ανατρεπτική «Σταυροφορία» με σεβασμό...
Μαρτάτος Tάκης

Αύριο και το Σάββατο στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα ο Γιώργος Μαραζιώτης και οι eekuipoiz θα παρουσιάσουν μία πρωτότυπη performance

Με μία πρωτότυπη εικαστική εγκατάσταση-performance με τίτλο «Σταυροφορία-crusade» που θα παρουσιαστεί το διήμερο 27 και 28 Απριλίου, «ξαναζωντανεύει» ο μοναδικός χώρος της Αγγλικανικής εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα όπου είναι αλήθεια ότι είχε καιρό να πραγματοποιηθεί κάποια καλλιτεχνική –θεατρική εκδήλωση. Την απορία μάλιστα αυτή για την μη συχνή αξιοποίηση της Αγγλικανικής εκκλησίας στην οδό Αγίου Ανδρέου και Καρόλου το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε και η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε νωρίτερα σήμερα για την «Σταυροφορία».

Όπως ανέφερε ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιώργος Μαραζιώτης που είναι από την Πάτρα και τελευταία ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα και το εξωτερικό όπως το Βερολίνο, η «Σταυροφορία» συνδυάζει εικαστικά στοιχεία με φυσικά υλικά και μη, βίντεο, φωτισμούς και κίνηση. Από τις λέξεις κλειδιά της παράστασης είναι η σταυροφορία ενώ και ο ίδιος ο χώρος της εκκλησίας, όπως είπαν οι συντελεστές έχει τη δική του δύναμη, αρχιτεκτονική, ηχώ και συμβολισμό θέτοντας τους συμμετέχοντες της performance σε μία ετοιμότητα κίνησης.

Από τα ιδιαίτερα στοιχεία της εγκατάστασης-performance «Σταυροφορία» είναι ότι οι θεατές θα κάθονται γύρω γύρω περιμετρικά (οι θέσεις είναι ακριβώς 65). Εκτός του Γιώργου Μαραζιώτη στο project αυτό που ήδη έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα στη Knot Gallery και θα ταξιδέψει και στο Βερολίνο μετέχουν οι eekuipoiz που είναι ο Χρίστος Καούκης (υπεύθυνος για τη δραματουργική σύνθεση και σκηνοθεσία) και η Marion Renard που είναι και ζευγάρι στη ζωή (στη συνέντευξη είχαν μαζί και το μωράκι τους) η οποία είναι χορογράφος και χορεύτρια.

Ο Χρίστος Καούκης που είναι εξάδελφος του Γιώργου Μαραζιώτη, όπως ανέφερε έχει παρουσιάσει δράσεις του στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών στην Πάτρα ενώ ως ομάδα eekuipoiz η λογική και φιλοσοφία τους προσεγγίζει περισσότερο αυτή του τσίρκο. «Έχουμε λάβει μέρος σε φεστιβάλ τσίρκο ενώ έχουμε παίξει και σε δημόσιους χώρους παρουσιάζοντας πάντα ανατρεπτικές δουλειές», τόνισε ο Χρίστος Καούκης.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο Θωμάς Πουλιάσης που έχει αναλάβει τον ηχητικό σχεδιασμό ενώ οι φωτισμοί είναι του Νίκου Σωτηρόπουλου. Ο Γιώργος Μαραζιώτης που έχει ασχοληθεί και ως εικονογράφος, έχει συνεργαστεί με το Λιθογραφείον ενώ με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είχε ξαναδουλέψει, παρουσιάζοντας την εικαστική εγκατάσταση «Πέντε εποχές» στο παλαιό Αρσάκειο. Όπως τόνισε ο κ. Μαραζιώτης η «Σταυροφορία» επιχειρεί την ανατροπή και την πρόκληση αποτελώντας ένα εικαστικό λογοπαίγνιο με σεβασμό συνάμα στην ιερότητα του χώρου της Αγγλικανικής εκκλησίας.

Το πρόγραμμα παραστάσεων είναι αύριο Παρασκευή 27/4 στις 21.30 και το Σάββατο 28/4 στις 21.30 και στις 23.30 ενώ το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ. Η παράσταση αναμένεται να βιντεοσκοπηθεί μιας και οι συντελεστές της σχεδιάζουν μετά το Βερολίνο να την παρουσιάσουν πιθανότατα και σε άλλες Ευρωπαικές πόλεις.

Η performance-εγκατάσταση "Σταυροφορία" αποτελεί συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture