Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα αφιέρωμα σε δύο από τα βιβλία της Ντιάνας Αθανασοπούλου

Ένα αφιέρωμα σε δύο από τα βιβλία της Ντ...

Απόψε στο Ονήσιμον η Ντίνα Φουρφουρή και ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου θα μιλήσουν για τα έργα της συμπολίτισσας συγγραφέως και ζωγράφου

Εκδήλωση με επίκεντρο δύο από τα βιβλία της συμπολίτισσας συγγραφέως και ζωγράφου Ντιάνας Αθανασοπούλου έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο καφέ Ονήσιμον στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Θα παρουσιαστούν το μυθιστόρημα της «Το Λευκό λουλούδι του Σουλτάνου» που κυκλοφόρησε το 2009 και το τέταρτο βιβλίο της με τίτλο «Ανέγγιχτη ψυχή» που είχε πρωτοπαρουσιαστεί σε λογοτεχνική εκδήλωση στην αίθουσα του Εμπορικού Εισαγωγικού συλλόγου πριν περίπου ένα χρόνο.

Για τα βιβλία και το έργο της  Ντιάνας Αθανασοπούλου, θα μιλήσουν η εικαστική καλλιτέχνις Ντίνα Φουρφουρή και ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, συνεργάτης παρουσιαστής εκπομπών στο κανάλι του Αχελώου. Η Ντιάνα Αθανασοπούλου είναι και μέλος στο Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, καθώς και γενική γραμματέας στο Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών.

Το βιβλίο της «Ανέγγιχτη ψυχή» που έχουν επιμεληθεί οι εκδόσεις Δι@πολιτισμός περιλαμβάνει αυτοτελείς ιστορίες-διηγήματα με βασική ηρωίδα την Βαλέρια, μια κοπέλα που αναζητά ένα ανθρώπινο χάδι και ένα ψυχικό «αποκούμπι» στη ζωή της. Η συγγραφέας είναι γέννημα - θρέμμα Πατρινή. Από μικρή της άρεσε να αποτυπώνει τις σκέψεις της και τους προβληματισμούς της στο χαρτί.

Έχει στο ενεργητικό της ακόμη τρία βιβλία. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ζεστές Πινελιές Αγάπης» το έβγαλε το 1995 ενώ ακολούθησαν αργότερα μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Εικόνες στο Χρόνο» το 2009 και το μυθιστόρημα «Το Λευκό Λουλούδι του Σουλτάνου». Επίσης, είναι ζωγράφος έχοντας πραγματοποιήσει εκθέσεις ατομικές και ομαδικές στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό. Είναι πτυχιούχος δημοσιογραφίας και έχει εργαστεί στην έντυπη, αλλά και στην ηλεκτρονική μορφή της.

ο τελευταίο διάστημα γράφει στήλη για τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Γνώμη των Πατρών». Έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν και με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στον πολιτιστικό τομέα του δήμου Μεσσάτιδος. Έχει μια κόρη επτά ετών, την Λυδία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture