Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο δρόμο βγήκαν σήμερα οι Δήμαρχοι- Ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς

Στο δρόμο βγήκαν σήμερα οι Δήμαρχοι- Ανά...

Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ

Ολοκληρώθηκε η πορεία των δημάρχων στο κέντρο της Αθήνας, η οποία αφορούσε αποκλειστικά την «τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι». Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Ξεκίνησε από το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση και κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου στο υπουργείο Οικονομικών. Οι διαδηλωτές δήμαρχοι κατέλαβαν τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα στις διπλανές λωρίδες η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά.

Επικεφαλής της πορείας ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ενώ το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ το "παρών" έδωσε και ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς.

Στο υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη με κύριο αίτημα να γίνουν άμεσα πράξη οι δεσμεύσεις της κεντρικής κυβέρνησης για απόδοση στους δήμους το 2012 των 450 εκατ. ευρώ που εκ παραδρομής δεν ενεγράφησαν στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Από τη συνάντηση οι δήμαρχοι έφυγαν μερικώς ικανοποιημένοι, καθώς ο Φίλιππος Σαχινίδης δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθούν 300 εκατ. ευρώ, τα οποία επισήμανε ότι είναι κατοχυρωμένα. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Τάσο Γιαννίτση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις