Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θετικός ο απολογισμός της συνάντησης των Προσκόπων

Πάτρα: Θετικός ο απολογισμός της συνάντη...

Η Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση Προσκόπων αποτελεί πλέον, την μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση Ανιχνευτών

Το Σάββατο 21 Απριλίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση Προσκόπων στην Πάτρα, η οποία αποτελεί πλέον, την μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση Ανιχνευτών. Μια συνάντηση που συνεχώς διευρύνεται ώστε να «χωρέσει» όλο και περισσότερα δρώμενα. Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη με ανακοίνωσή της ευχαριστεί δημόσια τις εθελοντικές ομάδες:

Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Πατρέων «ΕΨΙΛΟΝ», ΣΟΨΥ, Αγκαλιάζω, ΚΕΘΙ, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Αιμοδότης», Κ.Ο.Π.Α. (Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ Πάτρας), Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, AEGEE (Κίνηση Φοιτητών Πάτρας), Patrinistas και Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, οι οποίες συμμετείχαν το τριήμερο των εκδηλώσεων, με δράσεις όπως ανταλλαγή βιβλίων, ανακύκλωση μπαταριών, ζωγραφική αφισών από παιδιά καθώς και συγκέντρωση ανδρικών παπουτσιών.

"Με αυτή τη συνάντηση δημιουργούν ένα βήμα για να εκφραστούν οι νεανικοί προβληματισμοί και ταυτόχρονα δίνουν την ευκαιρία για παρέμβαση σε επίκαιρα θέματα. Επιπλέον, στόχος είναι η επαφή και η γνωριμία μεταξύ εφήβων και νέων που προσφέρουν εθελοντική εργασία σε διαφορετικά αντικείμενα και που η έννοια του εθελοντισμού τους κάνει να έχουν πολλά κοινά σημεία επικοινωνίας.

Οι κοινωνικές αναζητήσεις των Ανιχνευτών για τις ανθρώπινες σχέσεις και τα σύγχρονα προβλήματα αναδεικνύουν τον συνολικό προβληματισμό για τον πολιτισμό του αύριο.

Στον αιώνα που διανύουμε ο Ανιχνευτισμός και γενικότερα ο Προσκοπισμός μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά στα φλέγοντα ζητήματα της σύγχρονης ζωής με ιδέες, λύσεις και προτάσεις", τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις