Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Του έβγαλε το περίστρoφο και του πήρε 2.000 ευρώ - Αλωνίζουν ληστές και διαρρήκτες -Τρέμουν οι κάτοικοι στα χωριά

Αχαΐα: Του έβγαλε το περίστρoφο και του ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Λαμβάνουν όσα περισσότερα μέτρα προστασίας μπορούν

'Ήταν περίπου 10 χθες βράδυ στην Κάτω Αχαΐα όταν άγνωστος άνδρας, που είχε καλύψει το πρόσωπό του με κουκούλα, πλησίασε τον 26χρονο που περπατούσε, καθώς είχε βάλει στόχο την τσάντα του. Και έβγαλε καλό "νυχτοκάματο", αφού αυτή δεν είχε μόνο έγγραφα, αλλά και το ποσό των 2000 ευρώ.

Ο δράστης πλησίασε το θύμα του και κατάφερε να ληστέψει τον νεαρό, απειλώντας τον με περίστροφο. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Τα περιστατικά ληστειών αυξάνονται τελευταία και σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας . Οι δράστες επιλέγουν περιοχές όπου η αστυνόμευση είναι μικρότερη. Συχνά μάλιστα οι ληστές μπουκάρουν στα σπίτια και η δράση τους έχει προκαλέσει φόβο σε πολλούς κατοίκους χωριών της Δυτικής Αχαΐας και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, οι οποίοι προσπαθούν να προστατευθούν με όποιο τρόπο μπορούν. Είτε με το να κλειδαμπαρώνονται, είτε βάζοντας συναγερμό.

Χαρακτηριστικό είναι ένα ακόμα συμβάν που καταγράφηκε στην Κ. Αχαΐα στο τέλος Μαρτίου.

Όταν μάνα και κόρη επέστρεψαν σπίτι, βρήκαν και παρέα. Δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες και είχαν μπει στην οικεία, αφού άνοιξαν με σιδηρολοστό, το παράθυρο. Οι δύο δράστες, πιθανότατα αλλοδαποί, ακινητοποίησαν τις γυναίκες και αφού τις έδεσαν σε καρέκλες, άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι τους.

Ωστόσο η αναζήτηση των δραστών δεν απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν με άδεια χέρια.

Επίσης στις αρχές Μαρτίου ένα ακόμα απίστευτο σκηνικό ληστείας εκτυλίχθηκε στη Λακόπετρα Αχαΐας. Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις κουκουλοφόροι μπούκαραν σε σπίτι ζευγαριού ηλικιωμένων. Με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τη γυναίκα,   ήταν μόνη της στο σπίτι εκείνη την ώρα και από την οποία ζήτησαν χρήματα. Εκείνη τους απάντησε ότι δεν είχε, αλλά οι δράστες δεν πτοήθηκαν. Παρέμειναν στο σπίτι μέχρι να επιστρέψει ο σύζυγός της. Επί μια ώρα οι ληστές περίμεναν τον άνδρα!

Όταν αυτός επέστρεψε, τον ακινητοποίησαν, και του πήραν 800 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του, άλλα χρήματα από σημείο του σπιτιού, που οι ληστές τον ανάγκασαν να τους υποδείξει και κοσμήματα.

Σα να μην έφτανε όλο αυτό, οι δράστες πήραν το κλειδί του αυτοκινήτου του ζευγαριού, επιβιβάστηκαν σε αυτό και έφυγαν σαν κύριοι....

Την ίδια ώρα αντίστοιχη είναι η δράση ληστών και διαρρηκτών και στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ δε διστάζουν να δράσουν και στην "καρδιά" της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις