Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός σεναριογράφος που έχει μαγέψει τους Γερμανούς στηρίζοντας την Ελληνική οικογένεια!

Ο Πατρινός σεναριογράφος που έχει μαγέψε...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Το νέο βιβλίο του Χρήστου Γιαννόπουλου αντιστρέφει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στη γερμανική κοινωνία για τους Έλληνες

O Χρήστος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι επιτυχημένος σεναριογράφος της γερμανικής τηλεόρασης και μάλιστα οι σειρές του προσελκύουν εκατομμύρια τηλεθεατών.

Πήγε παιδί στη Γερμανία και μετά τον θάνατο των γονιών του έμεινε για πάντα εκεί. Το τελευταίο του σπαρταριστό μυθιστόρημα "Feta und Söhne" (πατέρες και γιοι) κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γερμανία και πραγματεύται τις διαφορές της Ελληνικής και της Γερμανικής νοοτροπίας. Επειδή μάλιστα στα γερμανικά οι "πατέρες και οι φέτα" είναι ομόηχα, στον τίτλο προτιμάται χάριν παιδιάς η φέτα. Μάλιστα το βιβλίο του Γιαννόπουλου, παρότι ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2010 όταν η λαίκή εφημερίδα BILD ξεκίνησε την επιθετική εκστρατεία της προς την Ελλάδα, συνιστά και μια μαρτυρία για μια άλλη πραγματικότητα: τη βαθιά συμπάθεια των Γερμανών προς τους Έλληνες.

"Όταν διαβάζω αποσπάσματα απο το βιβλίο  μου στο γερμανικό κοινό, έρχονται άνθρωποι αυθόρμητα και μου λένε οτι μπορεί οι Έλληνες να μην καταλαβαίνουν γρι απο οικονομία, αλλά ξέρουν τι σημαίνει οικογένεια και αγάπη", λέει ο ίδιος.

Αυτή την περίοδο ξαναγράφει το βιβλίο σαν σενάριο. Έχει βρει σκηνοθέτη και το "πατέρες και γιοι" θα γυριστεί ταινία για την τηλεόραση πιθανόν και για τον κινηματογράφο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις