Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγγέλα Τριανταφύλλου: Η ψήφος θυμού δεν μπορεί να γίνει πείραμα που θα τιμωρήσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια

Αγγέλα Τριανταφύλλου: Η ψήφος θυμού δεν ...

Άρθρο της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχαίας με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου

Oι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν με συντριπτική πλειοψηφία  την επιθυμία των πολιτών να κάνει η  επόμενη κυβέρνηση ό,τι είναι απαραίτητο για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Αυτή η δημοκοπική καταγραφή, καταδεικνύει ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται απολύτως την αναγκαιότητα να εξακολουθήσει να κινείται η χώρα στον ευρωπαϊκό δρόμο και δεν υποκύπτουν στις «σειρήνες» της επιστροφής στη δραχμή και στους «κήρυκες» της οπισθοχώρησης σε ένα μέλλον που φαντάζει τουλάχιστον οδυνηρό.

Οι πολίτες επιβεβαιώνουν στο έπακρο τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σύμφωνα με την οποία το μεγάλο διακύβευμα  των εκλογών είναι η επιλογή μεταξύ της Ευρώπης ή της τυφλής πορείας προς… κάπου αλλού.
Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία, τη μόνη που  προσφέρει ασφάλεια, παρά τις δυσκολίες που προϋποθέτει η επάνοδος στην οικονομική σταθερότητα. Και η συνέχιση αυτής της πορείας προϋποθέτει και θυσίες.

H αταλάντευτη αυτή θέση, η οποία είχε και εξακολουθεί να έχει και το κόστος της, έρχεται σε αντίθεση με την τακτική ανεμοδούρας και τον ανεύθυνο δημαγωγικό λόγο  του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ., με τα μέσα- έξω και τα «ναι» και «όχι» που λέγονται κατά περίσταση, χωρίς ποτέ να μπει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στον κόπο να εξηγήσει γιατί η χώρα οδηγήθηκε στον πλήρη εκτροχιασμό, και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη του κόμματός του για την πορεία προς την οικονομική κατάρρευση που έφερε το Μνημόνιο.

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με σταθερότητα, συνέπεια και σοβαρότητα για να μπορέσει να χτίσει πάνω στις θυσίες των πολιτών ένα νέο αναπτυξιακό δρόμο.

Η ψήφος θυμού στις εκλογές δεν μπορεί να γίνει πείραμα που θα τιμωρήσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς ή για ….δοκιμές αβεβαιότητας, λόγω οργής.  Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς αλλά για αποφάσεις.

Αν θέλουμε λοιπόν ευρωπαϊκή πορεία, τότε πρέπει να την πορευτούμε με αυτούς που μπορούν και να πουν την αλήθεια και να πάρουν το κόστος της και να ¨χτίσουν¨ το αύριο σε νέες βάσεις, με βάση το ρεαλισμό και την σοβαρότητα, με λογισμό και όνειρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις