Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τριανταφυλλόπουλος: Προεκλογικές εξαγγελίες για έλεγχο των ενδο-ομιλικών συναλλαγών

Α. Τριανταφυλλόπουλος: Προεκλογικές εξαγ...

Δήλωση του υπουψήφιου βουλευτή Αχαΐας της Κοινωνικής Συμφωνίας

Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Ε. Βενιζέλου για τον έλεγχο των τιμών των προϊόντων, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και ιδρυτικό μέλος του κόμματος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Συνεχίζονται οι προεκλογικές εξαγγελίες και πασχίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί να τονίσουν την κοινωνική τους ευαισθησία για την προστασία της ελληνικής οικογένειας.

Εξαγγέλλουν τη μείωση των τιμών των προϊόντων στην αγορά, προβάλλοντας ως βασικό και επιτακτικό μέτρο ο έλεγχος των ενδοομιλικών συναλλαγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Θυμίζω όμως, ότι στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Λούκα Κάτσελη και είχαμε συνυπογράψει 37 ακόμη βουλευτές στις 15 Δεκεμβρίου του 2011, για τον «άμεσο έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών επιχειρήσεων, για τη διασφάλιση των φορολογικών εσόδων, τη συγκράτηση των τιμών και την προστασία των πραγματικών εισοδημάτων, ο Υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε να μας ενημερώσει το Φεβρουάριο του 2012

α) για τη δημιουργία μιας επιτροπής που εξέδωσε κάποιο πόρισμα με νομοθετικές προτάσεις,

β) ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί ότι οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν καταχρηστικές πρακτικές και

γ) ότι στο Υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί Δ/νση Ελέγχου που περιλαμβάνει στις αρμοδιότητές της και τον έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών.

Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ εδώ και καιρό αγωνιζόμαστε με προτάσεις και σαφές πολιτικό πλαίσιο για κοινωνικά δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Διότι τη στιγμή που έχουν παρθεί άδικα μέτρα για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν στρατηγικές υπερτιμολόγησης ή και υποτιμολόγησης σε αγαθά, μέσω διακίνησης ενδιαμέσων προϊόντων εντός των ομίλων τους, εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές των φορολογικών συντελεστών μεταξύ των χωρών.

Δεν μπορούμε να  αφήνουμε τις πολυεθνικές να συνεχίζουν να διακινούν τα φορολογητέα τους κέρδη σε χώρες με ευνοϊκότερη φορολόγηση. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με νομοθετικές παρεμβάσεις ένα κοινωνικά δίκαιο και δημοσιονομικά αποδοτικό φορολογικό σύστημα ώστε αφενός να προστατεύσουμε τον υγιή ανταγωνισμό και αφετέρου να μην επιβαρύνονται περαιτέρω οι Έλληνες πολίτες από την απώλεια αυτών των εσόδων» δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις