Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Άμεση ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Άμεση ανάγκη στήριξης...

Mε αφορμή τα επίσημα στοιχεία για τη βιωσιμότητα των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τα επίσημα στοιχεία για τη βιωσιμότητα των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, 61.200 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο τους επόμενους 12 μήνες, εκ των οποίων περίπου 12.000 μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τα παραπάνω στοιχεία συνδέονται άμεσα με κίνδυνο απώλειας 240.000 θέσεων απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) στο επόμενο 12μηνο.

Παράλληλα, περίπου 180.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο 12μηνο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εξαμηνιαία αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις, το ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων που θεωρούν πολύ ή αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να έχουν το επόμενο διάστημα πρόβλημα λειτουργίας σε βαθμό που θα κινδυνεύουν να κλείσουν, αγγίζει πλέον το 51,4% από 44,5% που αποτυπώθηκε στην προηγούμενη έρευνα και 11,7% που ήταν στην έρευνα του Ιουλίου του 2009.

Η απαισιοδοξία για το μέλλον πηγάζει και από την κακή πορεία του τζίρου, αποτελεσμάτων, αλλά και την έλλειψη ρευστότητας. Συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο του 2011 σχεδόν εννέα στις δέκα επιχειρήσεις καταγράφουν επιδείνωση της γενικής οικονομικής τους κατάστασης.

Για το σύνολο του 2011, το 42,1% των επιχειρήσεων έκλεισε με ζημιές ενώ μόνο μία στις πέντε εμφάνισε κέρδη.

Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Συγκεκριμένα σε ποσοστό 77,2% οι επιχειρήσεις αναμένουν επιδείνωση της θέσης τους, το 14,1% δεν αναμένει καμία αλλαγή, ενώ μόλις το 4,3% ελπίζει σε βελτίωση της κατάστασής του.

Το 37,4% των επιχειρήσεων μείωσε τις ώρες και τις ημέρες εργασίας ενώ το 28,6% μείωσε αποδοχές στο προσωπικό του. Προβλέπεται δε ότι για το α' εξάμηνο του 2012, το 43% θα μειώσει με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας.

Η οικονομία και οι επιχειρήσεις έχουν κολλήσει στο βάλτο της ύφεσης και θα βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο εάν δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξει η οικονομική πραγματικότητα…»._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις