Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Μέσω της "Παγίας" η πληρωμή των τοπικών έργων

Πάτρα: Μέσω της "Παγίας" η πλη...

Σύσκεψη το πρωί για τα κονδύλια που αποδίδονται σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες για την κάλυψη πάγιων αναγκών

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Βαφέας, και η διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης Δήμητρα Σπηλιοπούλου, πραγματοποίησαν, σήμερα Μ. Τρίτη στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, ενημερωτική σύσκεψη με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πατρέων, με θέμα τη διαχείριση της Παγίας (σ.σ. πρόκειται για κονδύλια που αποδίδονται στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες για την αντιμετώπιση παγίων αναγκών).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Βαφέας  συζήτησε με τους προέδρους για την διαχείριση, τις κατηγορίες των δαπανών και τις διαδικασίες απόδοσής τους.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών εξήγησε ότι από την Παγία προκαταβολή μπορεί να πληρώνεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο νόμος 3852/2010 στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες ή μεταβιβάζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτές, όπως:

Α) Η δαπάνη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης (για τις περιπτώσεις που η ΔΕΥΑ δηλώνει αδυναμία άμεσης παρέμβασης).

Β) Η δαπάνη για την επείγουσα αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Γ) Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες επισκευής των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.

Δ) Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινόχρηστων, γενικά, δημοτικών χώρων.

Κατόπιν αυτών τα Τοπικά Συμβούλια θα κάνουν τις εισηγήσεις τους για να αιτηθούν την είσπραξη των ποσών που τους αναλογούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις