Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Φιλαρμονικές Αιγείρας και Μεσολογγίου παιάνισαν μαζί

Οι Φιλαρμονικές Αιγείρας και Μεσολογγίου...

Εντυπωσίασαν τα δύο μουσικά σχήματα στις λατρευτικές εκδηλώσεις χθες στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την 186η επέτειο της Εξόδου της φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων τη χθεσινή Κυριακή των Βαίων 8 Απριλίου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου και του Σταυρού Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ.

Η λιτανευτική πομπή στην οποία συμμετείχαν τα σχολεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλαρμονικές και στρατιωτικά αγήματα κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων.

Οι Φιλαρμονικές που εντυπωσίασαν φέτος ιδιαίτερα τους χιλιάδες κόσμου που έδωσαν φέτος το παρόν ήταν η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης" και η Φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου "Ιωσήφ Ρωγών", που ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις σε όλη την πομπή παρελαύνοντας ως μία, κοινή Φιλαρμονική!

Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε τον κόσμο, τόσο ηχητικά όσο και οπτικά, μιας και έπαιξαν και παρήλασαν από κοινού100 μουσικοί.

Το «πείραμα» των δύο φιλαρμονικών που παιάνισαν μαζί, πέτυχε απόλυτα, κάτι που επίσης θα επαναλάβουν στο Αίγιο τη Παρασκευή 22 Απριλίου 2012 που ο Δήμος Αιγιάλειας εορτάζει την πολιούχο Ζωοδόχο Πηγή (Παναγία Τρυπητή).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις