Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή η πόλη της Πάτρας

Στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Κλιματική...

Η μοναδική ελληνική πόλη που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες

Το «Χτίσιμο» στο άμεσο μέλλον Ανθεκτικών πόλεων  απέναντι στις φυσικές καταστροφές, στην προστασία της  φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προσαρμογή τους στην  κλιματική αλλαγή, βρέθηκε στο επίκεντρο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης που διοργανώθηκε 19 και 20 Μαρτίου 2012 στη Βενετία, από το Δήμο Βενετίας και τον ΟΗΕ – Γραμματεία  για τη Στρατηγική μείωσης των Φυσικών Καταστροφών.

Στη Συνδιάσκεψη αναδείχτηκε η σημασία των πρωτοβουλιών που μπορούν να πάρουν οι Δήμοι προκειμένου να  μειωθούν οι κίνδυνοι καταστροφών που οφείλονται στη Κλιματική Αλλαγή, στο αστικό δομημένο περιβάλλον, τις σχετικές υποδομές, το φυσικό περιβάλλον  και την πολιτιστική κληρονομιά, και για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών φορέων και αντίστοιχων φορέων της ΕΕ.

Η Πάτρα ήταν η μοναδική Ελληνική πόλη που  προσκλήθηκε να συμμετάσχει, λόγω της  συμμετοχής της ΑΔΕΠ Α.Ε. στο Ευρωπαϊκό Έργο ACT-LIFE+ / Adapting Climate Change in Time (Έγκαιρη  Προσαρμογή στη Κλιματική αλλαγή) στο πλαίσιο του οποίου εκπονείται ειδικό Σχέδιο Προσαρμογής στη Κλιματική Αλλαγή αναφορικά με την πόλη της Πάτρας.

Την Πάτρα εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γεώργιος Σιγαλός, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΠ Α.Ε. κ. Αντώνιος Κότσαλης και τα στελέχη της ΑΔΕΠ Α.Ε.  Κ. Κωνσταντακόπουλος και Κ. Παπαχριστόπουλος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Σιγαλός  παρουσίασε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο Δήμος Πατρέων προκειμένου να καταστήσει την πόλη βιώσιμη και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για την Ελλάδα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τόνισε επίσης ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ανθεκτικότητας της Πάτρας  πρέπει  να αποτελέσει  βασικό πυλώνα για την επανεκκίνηση  της τοπικής οικονομίας και της Ανάπτυξης της χώρας μας.

Την παρουσίαση των κατευθυντήριων γραμμών, της δομής και των πρώτων αποτελεσμάτων από την εκπόνηση του Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή που εκπονείται από την ΑΔΕΠ Α.Ε. παρουσίασε ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, τονίζοντας ότι με την ολοκλήρωση και έγκριση  του Σχεδίου,  το στοίχημα για την Πάτρα θα είναι διττό, από τη μια η άμεση και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική υλοποίησή του και από την άλλη η διάδοση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας της Πάτρας και σε άλλους δήμους της χώρας μας.

Με την ολοκλήρωση της Συνδιάσκεψης υπογράφηκε από τους παραβρισκόμενους  Δήμους και άλλους φορείς πολιτικό κείμενο δέσμευσης η “Διακήρυξη της Βενετίας Σχετικά με την Ανάπτυξη Ανθεκτικότητας σε Τοπικό Επίπεδο για την Προστασία της  Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τις Στρατηγικές Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις