Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι: Μειοψηφία ανίκανη να διοικήσει η δημοτική Αρχή

Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι: Μειοψηφία ανίκανη...

Εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Σε δήλωσή τους προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, την οποία κοινοποίησαν στα τοπικά ΜΜΕ, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αναφέρουν τα εξής: "Οι κάτωθι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης που έχει περιέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο και η πόλη μας θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Η Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Γιάννη Δημαρά, των συνεργατών του συμβούλων και αιρετών, είναι μειοψηφία ανίκανη να διοικήσει το Δήμο και να προτείνει λύσεις στα μεγάλα θέματα της πόλης. Η επιλογή του να διαγράψει και την πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου με υπογραφές και διαδοχικές δηλώσεις των εναπομεινάντων συμβούλων δείχνει ότι έχει οδηγηθεί για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο.

Η Πάτρα έχει καταδικαστεί από την χωρίς όραμα και ταυτότητα αυτοδιοικητική πορεία της Δημοτικής Αρχής, τη νεφελώδη πολιτική της, την αναποτελεσματικότητα της, τη διαστρέβλωση και αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων, το μονολιθικό και εμπαθή πολιτικό της λόγο, την τακτοποίηση ημετέρων και τη πολιτική και διαχειριστική ανεπάρκειά της.

Ο παραγκωνισμός όλων όσων με παρρησία και αξιοπρέπεια εκφράζουν διαφορετικές απόψεις από την «ομάδα» που με κάθε τρόπο θέλει να κρατήσει τις καρέκλες της και να επιβληθεί άλλοτε φανερά και άλλοτε υπόγεια, αποτελούν τα αίτια της γενικευμένης παρακμής που αντιλαμβάνεται κάθε μέρα οι συμπολίτες μας.

Πέρα από την τεράστια ευθύνη που φέρει ο Γιάννης Δημαράς, πρέπει αυτός και οι στενοί του συνεργάτες να καταλάβουν επιτέλους ότι η πόλη δεν αντέχει άλλο αυτό τον ιδιότυπο διχασμό που επιβάλλουν, επιρρίπτοντας τις ευθύνες τους σε άλλους. Οι κοινωνικοπολιτικές παράμετροι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τζογάρει σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Η ώριμη πολιτική σκέψη απαιτεί νηφαλιότητα, αντιπαράθεση με αρχές και κανόνες και κυρίως, σύνθεση θέσεων και ιδεών.

Παραμένουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας για το καλό της πόλης και υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές μας αρχές, στηλιτεύουμε τη μεθοδευμένη αποσύνθεση της προσπάθειας μας, για μια πολυσυλλεκτική, ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση."

Βανταράκης Απόστολος
Γκόλφης Χρήστος
Καλεντζώτη Λένα
Κουρή Ήρα
Μακρής Νίκος
Μαλλιώρης Σταύρος
Ξυπολιάς Παναγιώτης
Παπαντωνοπούλου Τασία
Χρυσανθακοπούλου Γεωργία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις