Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στη SOLAR

Πάτρα: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στη SOLAR

Μετά τις τελευταίες απολύσεις

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του το Σωματείο Εργαζομένων στον όμιλο εταιριών SOLAR CELLS HELLAS GROUP  στη ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας: « Στα εργοστάσια του ομίλου Solar Cells Hellas, παραγωγής φωτοβολταικών πάνελ-στοιχείων, εδω και καιρό η διοίκηση έχει ξεκινήσει έναν κύκλο απολύσεων τόσο των ιδρυτικών-στελεχών του σωματείου μας όσο και πληθώρας εργαζομένων συγκεκριμένα στις 30/03/2012 απολύθηκαν τηλεφωνικώς 9 εργαζόμενοι και στις 03/04/2012 απολύθηκαν 10 εργαζόμενοι με κοινοποίηση απο δικαστικό κλητήρα ενω ήταν σε εξέλιξη καθολική απεργία των εργαζομένων.

Θεωρούμε άκυρες και παράνομες όλες τις απολύσεις τονίζοντας ότι το εν λόγω εργοστάσιο είναι επιδοτούμενο σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3299/2004 και θα έπρεπε να απασχολεί συγκεκριμένο αριθμό ετήσιων μονάδων εργασίας (σημειώνουμε δε ότι το ύψος της επιδότησης αγγίζει περίπου τα 93 εκ. ευρώ και ο αριθμός των εργαζομένων θα έπρεπε να είναι πάνω απο 250 εργαζόμενοι και αυτή την στιγμή απασχολούνται μόνο 94 εργαζόμενοι).

Βασικό ερωτημά μας είναι, αν γίνεται ο έλεγχος απο τα αρμόδια υπουργεία, αν εφαρμόζεται ο νόμος ώς έχει (κυρίως όσον αφορά τις θέσεις εργασίας), σε μία χρονική περίοδος όπου όλος ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, η ανεργία είναι στα ύψη και τα επίπεδα βιοσιμώτητας είναι χαμηλά. Διότι πιστεύουμε για ακόμα μία φορά οτι πρόκειται για νέα θαλασσοδάνεια και εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων. Τέλος επισημαίνουμε ότι για το παραπάνω θέμα έχουν κατατεθεί σχετικές επερωτήσεις στην Βουλή απο την κ. Κυριακοπούλου Μαρία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις