Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΙΚΙΠΑ: Απαξιώνουν το Φορέα Διαχείρισης υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

ΟΙΚΙΠΑ: Απαξιώνουν το Φορέα Διαχείρισης ...

Η Οικολογική Κίνηση καταγγέλλει τη στάση των εκπροσώπων των Υπουργείων και των αιρετών

"Την απαξίωσή τους προς το Φορέα διαχείρισης υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, δείχνουν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος(!) αλλά και μερίδα εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (απ’ το νομό Ηλείας) αφού δεν παρίστανται καθόλου ή παρίστανται ελάχιστα, στις μηνιαίες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν." Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Πάτρα, η οποία συνεχίζει με τα εξής:

"Είναι χαρακτηριστικό πως από το 11μελές Δ.Σ συμμετέχουν κάθε φορά 6-7 μέλη και το όργανο συνεδριάζει με οριακή πλειοψηφία μελών, λαμβάνοντας σοβαρές αποφάσεις για τη διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής αλλά και για την υλοποίηση του Τεχνικού Δελτίου του Φορέα το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ,  (26-3-2012) με πρόταση του εκπροσώπου των ΜΚΟ στο Φορέα κ. Θωμά Κουτρούμπα, μέλους της ΟΙΚΙΠΑ, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος (που εποπτεύει τους Φορείς Διαχείρισης) και να ζητηθεί η αντικατάσταση των δύο εκπροσώπων των υπουργείων  κατά προτίμηση με άτομα από τις περιφερειακές υπηρεσίες ώστε να είναι τακτική η παρουσία τους.  Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να σταλεί επιστολή σε δύο εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηλείας, που σπάνια εμφανίζονται στις συνεδριάσεις του Φορέα, ζητώντας τη συνεπή παρουσία τους ή τη συμμετοχή του αναπληρωτή τους στις συνεδριάσεις του οργάνου.

Η παραπάνω κατάσταση δεν αφορά μόνο το Φορέα της Στροφυλιάς, αλλά είναι γενικότερη, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η πρόεδρος της επιτροπής «Φύση 2000»  καθηγήτρια του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Βώκου. Η Επιτροπή  «Φύση 2000» αποτελεί το κεντρικό επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του Κράτους για το συντονισμό, την παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών και μέτρων προστασίας της ελληνικής βιοποικιλότητας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις