Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Στα χέρια Περιφέρειας - Δήμων η "καυτή πατάτα" του μεταναστευτικού

Δυτ. Ελλάδα: Στα χέρια Περιφέρειας - Δήμ...

Σύσκεψη αύριο στην ΠΔΕ, Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη για το θέμα

Το μεταναστευτικό αναμένεται να τεθεί επί τάπητος αύριο στη διάρκεια συνάντησης που έχει προγραμματιστεί στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας έχουν προσκληθεί σε σύσκεψη στη μια το μεσημέρι από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ενόψει της συζήτησης, την προσεχή Πέμπτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της πρότασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία Χώρων Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Δυτική Ελλάδα.

Προ ημερών, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης είχε ζητήσει από τους Δημάρχους την διατύπωση γνώμης από τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια επί της πρότασης του Υπουργείου ώστε να καταγραφεί με σαφήνεια η διάθεση του συνόλου των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ σήμερα κατατίθεται στη Βουλή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η τροπολογία που θα προβλέπει τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης ανά ηπειρωτική περιφέρεια.

Χθες ανακοινώθηκαν μέτρα που έχουν στόχο – όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Προστασίας του πολίτη και Υγείας, την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Οι επιχειρήσεις σύλληψης λαθρομεταναστών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, αναφέρουν τα Νέα, όμως από τους περίπου 2.000 που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες μόλις 234 κρατούνται προς απέλαση: οι περισσότεροι επέδειξαν την αίτηση απονομής ασύλου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ομως και αυτοί οι 234 δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στα ήδη κορεσμένα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, γεγονός που καταδεικνύει το αδιέξοδο όσο δεν δημιουργούνται οργανωμένοι χώροι κράτησης λαθρομεταναστών.

Οι υπουργοί προανήγγειλαν αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα σε όσους νοικιάζουν σπίτια ή προσλαμβάνουν παράνομους μετανάστες. Παράλληλα βγαίνει από τα συρτάρια το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί προς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου είχε προβλεφθεί η δημιουργία ειδικών χώρων σε κάθε νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών από λοιμώδη νοσήματα.

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα δημιουργήσει και ειδική τηλεφωνική γραμμή όπου πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν την παρουσία παράνομων μεταναστών σε σπίτια ή εγκαταλειμμένα ακίνητα.

Από υγειονομικούς ελέγχους θα περνούν υποχρεωτικά όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται στο εξής ακόμη και αν πρόκειται για άτομα που αιτούνται ασύλου. Οπως ορίζει η σχετική διάταξη του υπουργείου Υγείας, όσοι μετανάστες εξετάζονται θα λαμβάνουν πιστοποιητικό υγείας και μόνο με αυτό θα μπορούν να απασχολούνται, ενώ θα προβλέπονται κυρώσεις για όσους τους απασχολούν παρανόμως ή τους νοικιάζουν ακατάλληλους χώρους «με το κεφάλι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις