Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανακοίνωση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για την επίθεση στη δημοσιογράφο Νεκταρία Ντούκα

Ανακοίνωση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας γι...

"Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι συνυφασμένη με τα ατομικά δικαιώματα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας"

Με αφορμή την προχθεσινή επίθεση μέλους της Μπάντας του Δήμου Πατρέων εναντίον της δημοσιογράφου Νεκταρίας Ντούκα  η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας
εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε βέβαιοι ότι η άποψη που προσπαθούμε να καταπατήσουμε είναι μια λανθασμένη άποψη και, ακόμα κι αν είμασταν σίγουροι, η καταπάτηση θα είναι πάντα ένα κακό πράγμα.
---John Stuart Mill, On Liberty, 1859

Η Περιφερειακή Πολιτική Οργάνωση Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας καταδικάζει την απρόκλητη και αήθη επίθεση που δέχθηκε μέσα στον χώρο εργασίας της, από εκπρόσωπο των συμβασιούχων της Μπάντας του Δήμου Πατρέων, η δημοσιογράφος της ειδησεογραφικής πύλης thebest.gr και του nektarini.gr Νεκταρία Ντούκα.

Η κα Ντούκα είχε το σθένος και την τόλμη να αναρωτηθεί το προφανές: Πως είναι δυνατόν σε περιόδους κρίσης η μπάντα του Δήμου που αποτελείται από 34 άτομα για τα περισσότερα εκ των οποίων αποτελεί δεύτερη εργασία να χρηματοδοτείται με 500.000 ετησίως; Το ποσό αυτό αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την παρούσα συγκυρία, αλλά και για κάθε προγενέστερη χρονική στιγμή. Σήμερα στην Ελλάδα υφίστανται μπάντες και φιλαρμονικές οι οποίες στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή, στα δικά τους οικονομικά και σε μια απειροελάχιστη συμμετοχή-ενίσχυση του οικείου τους Δήμου. Αυτός ο μικρομεγαλισμός του Δήμου Πατρέων με λεφτά των δημοτών του είναι μια συνταγή που οδήγησε ένα βήμα από την οικονομική του καταστροφή και πρέπει να σταματήσει.

Η απειλή άσκησης βίας, η φίμωση του λόγου και η απαγόρευση άσκησης δημόσιας κριτικής για θέματα που αφορούν τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι ένα δείγμα υφέρποντος φασισμού που δείχνει ότι στη χώρα μας ο κρατισμός και οι οπαδοί του κρατάνε ακόμα γερά.

Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι συνυφασμένη με τα ατομικά δικαιώματα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας. Όσοι προσπαθούν να χειραγωγήσουν το λόγο είναι εχθροί τόσο της Δημοκρατίας, όσο και της Ελευθερίας".

Περιφερειακή Πολιτική Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου
φιλελεύθερης συμμαχίας
www.greekliberals.net
http://dytikiellada.greekliberals.net

http://libcafe.ning.com/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις