Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Τα παιδιά για τα ζώα»

Πάτρα: «Τα παιδιά για τα ζώα»

Εκδηλώσεις απο αυριο στη Veso Mare

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Μαρία Ανδρικοπούλου - Ρούβαλη η πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου για τη Μέριμνα των Ζώων κ. Αναστασία Αραβαντινού και η εθελόντρια του Συλλόγου κ. Μαρία Δημητροπούλου-Λιονάκη, παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο την τριήμερη εκδήλωση, με θέμα: «Τα παιδιά για τα ζώα», που λαμβάνει χώρα αύριο, 30 Μαρτίου, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή1η Απριλίου, στην αίθουσα Αίγλη (Veso Mare). Η κ. Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, είπε τα εξής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

«Στην εκδήλωση που πραγματοποιούμε, ευελπιστούμε και θέλουμε να μας ευαισθητοποιήσει στα θέματα συνύπαρξης και συμβίωσης των ανθρώπων και των φίλων μας των ζώων τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε κοινόχρηστους χώρους.

Η Αντιδημαρχία εθελοντισμού, η ομάδα Έψιλον και ο Αχαϊκός Σύλλογος

διοργάνωσαν αυτή τη γιορτή για να ενημερωθούμε όλοι για την σχέση των παιδιών και των οικόσιτων τετράποδων, αλλά και για τις υποχρεώσεις μας ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων απέναντι σε αυτά και απέναντι στους γείτονές μας, και σε όλους τους συμπολίτες μας.

Είτε θεωρούμε τους εαυτούς μας φιλόζωους είτε όχι όλοι συμφωνούμε ότι είναι απάνθρωπο να βλέπουμε ζώα κακοποιημένα και ζώα παραμελημένα.

Επίσης συμφωνούμε ότι θέλουμε η πόλη μας να είναι καθαρή και ο καθένας από εμάς να συμβάλλει με τον τρόπο του σε αυτό. Είναι πολύ όμορφη η εικόνα στις πλατείες μας, οι φιλόζωοι να παίζουν με τους τετράποδους φίλους τους, τον κόσμο να τα βλέπει και τα παιδιά να ζητούν να τα χαϊδέψουν. Η εικόνα αυτή θα πρέπει να συμπληρώνεται από υπευθυνότητα και πρέπει όλοι μας να αφήνουμε τον χώρο που χρησιμοποιήσαμε καθαρό. Όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει σε ευρωπαϊκές πόλεις θα έχει σίγουρα δει τους φιλόζωους να βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους με σακουλίτσες στο χέρι και να μαζεύουν τις ακαθαρσίες.

Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι ως συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες ζώων. Κι αυτό δείχνει το βαθμό της παιδείας και του πολιτισμού μας και της κοινωνικότητάς μας.

Το βασικό μήνυμα της αρμονικής συμβίωσης ανθρώπων και ζώων λοιπόν, είναι να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του ζώου μας, καθώς επίσης, ότι πρέπει να το στειρώνουμε και όχι να το εγκαταλείπουμε στο δρόμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις