Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Τζουραμάνης: Γιατί έδωσα αρνητική ψήφο στη χωροθέτηση του ΣΜΑ

Ανδρέας Τζουραμάνης: Γιατί έδωσα αρνητικ...

Η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου στη χθεσινή συνεδρίαση

Με επιτυχία διεξήχθη η χθεσινή παράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου! Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη τόση ώστε, πολίτες “κρέμονταν” κυριολεκτικά από τα παράθυρα της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αιτία αυτής  της επιτυχίας ήταν η ανωριμότητα! Μια απίστευτη ανωριμότητα τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και των πολιτών. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς τις φωνασκίες, τις χειρονομίες και τις ύβρεις που έλαβαν χώρα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρωτίστως όμως η ανωριμότητα χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή, η οποία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι πολλές φορές είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Δεσμεύομαι ότι εκ μέρους της “Πρωτοβουλίας Πάτρας”, επειδή έχουμε αποφασίσει να λέμε την αλήθεια με όποιο κόστος, θα φέρουμε προς συζήτηση θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ριζικής αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που θα βασίζεται στην κοινή λογική και στις συνεδριάσεις της Βουλής των Ελλήνων.

Στο επίμαχο θέμα τώρα της χωροθέτησης Σ.Μ.Α η δική μου ψήφο ήταν αρνητική ως προς την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και εξηγώ αμέσως το γιατί.

Όταν ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τις παρατάξεις  σε διάλογο για το μείζον αυτό θέμα εγώ προσήλθα διότι πιστεύω ακράδαντα ότι τα προβλήματα επιλύονται  μόνο  μέσω διαλόγου. Στηλίτευσα χθες τη στάση των άλλων παρατάξεων που δεν προσήλθαν στο διάλογο διότι σημαίνει ότι είτε δεν έχουν θέσεις είτε έχουν πλήρως επίγνωση ότι μονίμως θα είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης οπότε λένε σε όλα όχι πετώντας την μπάλα στην κερκίδα. Εκεί λοιπόν εξέθεσα την άποψή μου ότι πρωτίστως θα πρέπει να συναποφασίσουμε την μεθοδολογία  αξιολόγησης των περιοχών τοποθέτησης Σ.Μ.Α. και κατόπιν τούτου όποια αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης προταθούν θα πρέπει να τα σεβαστούμε όλοι. Η πρόταση αυτή θεωρώ ότι θέτει όλους τους δημοτικούς συμβούλους προ των ευθυνών τους και δεν επιτρέπει σε κανέναν να μην πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό το μείζον θέμα της πόλης.

Το ίδιο επανέλαβα και χθες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν έπειτα από αυτή την συναποφασισμένη μεθοδολογία αξιολόγησης  έρθει πρώτη σε κατάταξη η περιοχή δίπλα από το σπίτι μου ο Σ.Μ.Α θα πρέπει να κατασκευαστεί δίπλα από το σπίτι μου! Η πρακτική που λέει ότι: όπου θέλει ας πάει η λύση του κάθε προβλήματος αρκεί να είναι μακριά από εμένα πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Είναι δείγμα πολιτισμένης κοινωνίας η διαχείριση των αποβλήτων των ανθρώπων.  Δεν μπορούμε αυτά που εμείς παράγουμε να θέλουμε να τα στείλουμε κάπου αλλού, σε κάποιους άλλους! Με αυτό το σκεπτικό και επειδή δεν έγινε αποδεκτή αυτή η πρόταση, κατέληξα στην καταψήφιση επί της  εισηγήσεως της Δημοτικής Αρχής  για τη χωροθέτηση του Σ.Μ.Α στις προτεινόμενες περιοχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις