Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η ανεργία χτυπά κατά "ριπάς" - Λουκέτα, κατάργηση θέσεων εργασίας και εργασιακή "ζούγκλα"

Πάτρα: Η ανεργία χτυπά κατά "ριπάς&...

Ανησυχία και στους εργαζομένους της Frigoglass στην Αχαϊκή πρωτεύουσα

Τα λουκέτα, οι απολύσεις, η κατάργηση θέσεων εργασίας και η αλλαγή εργασιακών σχέσεων οδηγούν σε απόγνωση, καθημερινά σχεδόν, ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους στην Πάτρα και την Αχαΐα. Τα "χτυπήματα" το τελευταίο διάστημα είναι απανωτά. Η ανάκληση της άδειας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας αφήνει στον "αέρα" 100 περίπου εργαζομένους. Το λουκέτο στο δερματάδικο στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας οδήγησε στην ανεργία 60 εργαζομένους, η πρόθεση της coca - cola να κλείσει το τμήματα παραγωγής στο εργοστάσιο της Πάτρας, έχει οδηγήσει σε αποχώρηση 41 άτομα, ενώ η διοίκηση της Frigoglass αποφάσισε την εκ περιτροπής εργασία στη μονάδα της Πάτρας. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι θεωρούν πως δεν μπορεί μια βιομηχανία με υπερκέρδη μόλις στην χρήση του 2011, να πηγαίνει σήμερα να ζητά περικοπές στις ημέρες απασχόλησης άρα και των μισθών.

 

Αχαϊκή Τράπεζα

Στον αέρα βρίσκονται οι 100 εργαζόμενοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας. Όπως είπε στο www.thebest.gr o εκπρόσωπος των εργαζομένων Δ. Κωτσόπουλος, 34 άτομα βοηθούν τον εκκαθαριστή , ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει απολύσεις.

Coca - Cola

Στο 'μέτωπο" της coca - cola σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, μέχρι στιγμής από το τμήμα της παραγωγής, στο εργοστάσιο της Πάτρας, το οποίο η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα  το κλείσει, έχουν αποχωρήσει 41 εργαζόμενοι, μετά από πρόταση της εταιρείας για διπλές αποζημιώσεις. Αυτή τη στιγμή στο τμήμα έχουν απομείνει 15 άτομα στο τμήμα της παραγωγής, ενώ το Σωματείο τονίζει ότι πολλές πολυεθνικές ακολουθούν την τακτική με τις οικειοθελείς αποχωρήσεις και δέλεαρ τις ενισχυμένες αποζημιώσεις, που βάζουν σε δίλημμα τους εργαζομένους, οι οποίοι τυπικά δεν εμφανίζονται ως απολυμένοι.

Το δερματάδικο

Ο κατάλογος των ανέργων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας μεγάλωσε και από το κλείσιμο του δερματάδικου στη Βιομηχανική Περιοχή. Στο δρόμο έμειναν 60 εργαζόμενοι.

 

Frigoglass

Η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να πρότεινει τριήμερη απασχόληση στο εργοστάσιο. Αύριο αναμένεται διαβούλευση ανάμεσα στους εργαζομένους και την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να δράσουν δυναμικά κι αυτό διότι θεωρούν πως δεν μπορεί μια βιομηχανία με υπερκέρδη μόλις στην χρήση του 2011, να πηγαίνει σήμερα να ζητά περικοπές στις ημέρες απασχόλησης άρα και των μισθών.

Εργασιακή ζούγκλα

Αυτή είναι η μια θλιβερή όψη του νομίσματος. Γιατί υπάρχει και άλλη. Αυτή όπου κάποιος εργάζεται αλλά αμοίβεται με πολύ χαμηλό μισθό, ο οποίος καταβάλλεται με καθυστέρηση ή έχουν συσσωρευτεί πολλές οφειλές.Παράδειγμα η ΑΒΕΞ όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Όπως αναφέρει στο www.thebest.gr o Aντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κ. Μαρμούτας η κατάσταση στην περιοχή είναι τραγική.

Είναι πολλοί αυτοί που δεν πληρώνουν και καθυστερούν και γενικά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και δεν τρέχει τίποτα. Εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και την ίδια ώρα το ελλειπές προσωπικό στην Επιθεώρηση Εργασίας αποβαίνει σε βάρος του ελέγχου, αναφέρει.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις