Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για το καλοκαίρι

Πάτρα: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασί...

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Τρίτη, υπό τον Αντιδήμαρχο, Υπεύθυνο σε θέματα  Πολιτικής Προστασίας, κ. Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με θέμα: «Συντονισμός δράσεων, εν όψει έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου». Ο κ. Γεωργακόπουλος, τόνισε τα εξής στην εισήγησή του:

«Με το πέρας της φετινής αντιπλημμυρικής περιόδου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους τους φορείς που μας  συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών, αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον Δήμο μας.

Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας προέβη στο καθαρισμό των παραλιακών οδών στην  Πλαζ  Πατρών, Ψαθόπυργο,  Αγ. Βασίλειο, Ακταίο και Πλατάνι, λόγω της μεταφοράς αδρανών και άλλων υλικών από τους  θαλάσσιους κυματισμούς. Επίσης προχώρησε σε διανοίξεις οδών στα ορεινά των Τοπικών Κοινοτήτων: Κρυσταλόβρυσης,  Σελλών, Πιτίτσας, Καρυάς, Άνω Σουλίου και Βελβιτσίου,  εξαιτίας κατολισθήσεων και έντονων χιονοπτώσεων.

Κατά την εκτέλεση των παραπάνω, χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις να προβούμε σε μισθώσεις μηχανημάτων ιδιωτών λόγω ελλείψεων του μηχανικού εξοπλισμού του Δήμου μας.

Συμπερασματικά εκ του αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε ότι έγινε επιτυχής διαχείριση των εκτάκτων  καιρικών  φαινομένων της χειμερινής περιόδου».

Σε σχέση με τον προγραμματισμό και τη λήψη μέτρων για την  αντιμετώπιση των δασικών και αγροτικών πυρκαγιών στα όρια του Δήμου Πατρέων, ο κ. Γεωργακόπουλος, τόνισε:

«Σχετικά με την λήψη μέτρων για την  πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση των δασικών - αγροτικών πυρκαγιών οι ενέργειες του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

-Προγραμματισμός προληπτικού καθαρισμού  της βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις κλπ) σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες.

-Ενημέρωση οικοπεδούχων για καθαρισμό ιδιωτικών χώρων  από ξερά χόρτα

-Καθαρισμός Δασυλλίου της Πάτρας & Γηροκομείου.

-Επισκευή  και τοποθέτηση νέων υδροστομίων.

-Αποκαταστάσεις οδικού δικτύου για διευκόλυνση του επιχειρησιακού έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

-Ενεργοποίηση υπαλλήλων και μέριμνα για ετοιμότητα των οχημάτων  του Δήμου σύμφωνα με το μνημόνιο ενεργειών για δασικές πυρκαγιές.

-Ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων και συντονισμός δράσεως αυτών.

Τέλος οι υπάλληλοι του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και οι εμπλεκόμενες Διευθύνσεις θα βρίσκονται σε ετοιμότητα καθ’ όλο το  24ωρο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων, όπως: ΚΕΤχ, Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, Δημοτική Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασαρχείο Πάτρας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φιλοδασικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σαραβαλίου, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδος, Σωματείο Εθελοντών «ο Άγιος Βασίλειος», Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Αχαΐας, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών του πρώην Δήμου Βραχνεΐκων, εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΠ, της Λέσχης 4χ4 και εκπρόσωποι από τις Διευθύνσεις του Δήμου: Συντήρησης/Αυτεπιστασίας και Καθαριότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις