Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Σιωπή" για την τέταρτη Τράπεζα που συζητήθηκε η ανάκληση της άδειάς της!

"Σιωπή" για την τέταρτη Τράπεζ...

Δεν την συμπεριέλαβαν στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε τραπεζικό θρίλερ με την απόκρυψη σημαντικών στοιχείων και πληροφοριών από την κοινή γνώμη και δη τους καταθέτες αλλά και τους μικρομεριδιούχους, εξελίσσεται η ανάκληση αδειών συνεταιριστικών τραπεζών, όπως ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του www.zougla.gr προκύπτει ότι το εν λόγω πρωινό ελήφθη η ίδια απόφαση για μια ακόμη μεγάλη συνεταιριστική τράπεζα της Περιφέρειας.

Μάλιστα το θέμα της συγκεκριμένης τράπεζας ήταν το πρώτο το οποίο συζητήθηκε! Ω του θαύματος, όμως, η Τράπεζα της Ελλάδος απέφυγε ή αμέλησε (;) να αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι τα πιστωτικά ιδρύματα των οποίων οι άδειες λειτουργίας πρόκειται να ανακληθούν δεν είναι τρεις αλλά… τέσσερις! Φυσικά τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και χρίζουν άμεσης απάντησης.

Η συνεδρίαση της Κυριακής

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάκληση των αδειών των τραπεζών ξεκίνησε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, όπου συνήλθε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων προκειμένου να εξετάσει τη βιωσιμότητα των τραπεζών και να αποφασίσει για το «μέλλον» τους.

Παρόντες, ως μέλη της Επιτροπής, ήταν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Προβόπουλος και τα μέλη Ι. Παπαδάκης (Υποδιοικητής), Ε. Ζερβουδάκης (Διευθυντής-Σύμβουλος) και Ι. Γούσιος και Χ. Βογιατζής (Διευθυντές).

Τα θέματα που τέθηκαν «επί τάπητος» δεν αφορούσαν μόνο τις συνεταιριστικές τράπεζες της Αχαϊκής, της Λαμίας και της Λέσβου – Λήμνου αλλά ακόμα μία η οποία εδρεύει σε έναν από τους μεγαλύτερους Νομούς της χώρας. Εκείνη για την οποία δεν ανακοινώθηκε τίποτα!

Και στην περίπτωση της τέταρτης τράπεζας η απόφαση της επιτροπής είναι ίδια με τις άλλες τρείς και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ανακαλείται η άδεια που είχε παρασχεθεί με την απόφαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων 6/6/31.7.1998, για την ίδρυση και λειτουργία του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «_», (δεν αναφέρουμε το όνομα για ευνόητους λόγους), και τίθεται αυτό σε ειδική εκκαθάριση σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν. 3601/2007.

Το ως άνω ίδρυμα επιτρέπεται εφεξής να διενεργεί μόνο τις πράξεις που υπηρετούν τον σκοπό της εκκαθαρίσεως. Ειδικώς απαγορεύεται η άσκηση όλων των δραστηριοτήτων της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν. 3601/2007.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να αναρτηθεί στον ιστότοπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Παρ’ όλο που η απόφαση αναφέρει ρητά ότι η απόφαση της Επιτροπής θα πρέπει να δημοσιευθεί τόσο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όσο και στον ιστότοπο της Τράπεζας της Ελλάδος, η τελευταία, άγνωστο το γιατί, στην ανακοίνωση της αναφέρει μόνο τις συνεταιριστικές τράπεζες Αχαϊκής, Λαμίας και Λέσβου – Λήμνου και δεν κάνει καθόλου λόγο για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της τέταρτης τράπεζας.

Οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις