Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Το θέμα της Αχαϊκής είναι πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει ν' αντιμετωπιστεί

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Το θέμα της Α...

Εκτιμά πως η περιοχή κηρύσσεται υπό διωγμό...

Με αφορμή τις δυσάρεστες εξελίξεις στο μέτωπο της Αχαϊκής Τράπεζας ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η ανάκληση της αδείας των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών μεταξύ των οποίων και της δικής μας Αχαϊκής αποτελεί άλλο ένα αρνητικό γεγονός στις γενικότερες εξελίξεις της περιοχής.

Η ανάκληση της αδείας, το κλείσιμο της, αποτελεί ένα ευρύτερο σχέδιο στις ανακατατάξεις και αναδιατάξεις του Τραπεζικού συστήματος που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη πολιτική και προφανώς το επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν και τα απόνερα.

Η ανάκληση της αδείας αποδεικνύει διαχρονικά την εχθρικότατα της πολιτείας απέναντι στο «συνεταιρίζεσθαι» χωρίς να σημαίνει ότι αποποιούμεθα τυχόν ευθύνες λαθεμένων επιλογών ή διαχειρίσεις της Τράπεζας.

Επειδή οι εργαζόμενοι της Τράπεζας καθώς και εκατοντάδες μέτοχοι, καταθέτες δανειολήπτες ευρίσκονται σε ομηρία, θα πρέπει άμεσα να κινηθούμε ως εξής:

- Διασφάλιση των καταθετών και μετόχων.

- Διασφάλιση των όρων των δανείων υπό τις νέες συνθήκες (Ευνοϊκότεροι όροι).

- Διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Για τα ανωτέρω θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να κινητοποιηθεί όλο το πολιτικό δυναμικό της περιοχής – Περιφέρειας, πολιτικά κόμματα, Βουλευτές, φορείς με σχέδιο που θα εκπονηθεί. αυστηρά σε σύσκεψη φορέων σήμερα.

Οι προσωπικές επαφές και παρεμβάσεις τα δελτίο τύπου και οι συναντήσεις χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, αποτελούν το άλλοθι αλλά όχι λύση γιατί το κλείσιμο των συνεταιριστικών Τραπεζών και της Αχαϊκής είναι πολιτική επιλογή, επομένως πολιτικό και σαν πολιτικό πρέπει να αντιμετωπισθεί.
Η περιοχή κηρύσσεται υπό διωγμό."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις