Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προειδοποιεί με πρόστιμα τους περιπτερούχους ο Δήμος

Πάτρα: Προειδοποιεί με πρόστιμα τους περ...

Για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Συνάντηση σήμερα στο Δημαρχείο

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού κ. Χρήστος Λέγκας, στο πλαίσιο του στόχου που έχει βάλει η Δημοτική Αρχή για απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων από παράνομες καταλήψεις, οι οποίες εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, είχε συνάντηση με το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Πάτρας «Οι Τρείς Ιεράρχες» και συγκεκριμένα με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο κ. Αγγελική Καρπάνου και κ. Νίκο Χρόνη και το μέλος του Σωματείου, κ. Γιώργο Δημητρόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν ο χώρος που καταλαμβάνουν τα περίπτερα στα πεζοδρόμια και τις πλατείες.

Έγινε από την πλευρά του αντιδημάρχου η σχετική ενημέρωση, για το τι ακριβώς ζητά η Δημοτική Αρχή, που δεν είναι άλλο, από την τήρηση της νομιμότητας, ενώ από την πλευρά της η αντιπροσωπεία, έθεσε τα προβλήματα των περιπτερούχων.

Ο κ. Λέγκας, τους έκανε παράλληλα γνωστό, ότι την επόμενη εβδομάδα, θα γίνει από πλευράς Δήμου, καταγραφή των προβλημάτων, που προκαλούνται λόγω κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων, από ορισμένα περίπτερα και το επόμενο βήμα, θα είναι να ζητηθεί από τους περιπτερούχους, να αποσύρουν τα προϊόντα τους, από τα σημεία που υπάρχει πρόβλημα.

«Ο Δήμος δεν λειτουργεί φοροεισπρακτικά, γι αυτό το λόγο, πρώτα συζητά και προειδοποιεί τους επαγγελματίες που παρανομούν καταλαμβάνοντας περισσότερο από το χώρο που τους αναλογεί σε κοινόχρηστους χώρους. Θέλει έτσι να τους δώσει την ευκαιρία να συμμορφωθούν και αν επιμένουν στην παράνομη κατάληψη, τότε να τους επιδίδεται το πρόστιμο που τους αναλογεί», δήλωσε ο κ. Λέγκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις