Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραχνέικα: Ενημερωτικές ημερίδες για γονείς

Βραχνέικα: Ενημερωτικές ημερίδες για γονείς

Αναλύθηκαν ζητήματα σχετίζονται με τη λειτουργία της οικογένειας και την ανάπτυξη των παιδιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γονέων στη Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων και συγκεκριμένα στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 14 Μαρτίου. Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, σε συνεργασία με τον  Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Συντήρησης και Αυτεπιστασίας κ. Γιώργο Σιγαλό Υπεύθυνο της Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων και κυρίως τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και Λυκείου Βραχνεΐκων.

Θέμα της ενημερωτικής συνάντησης ήταν: «Γονείς, Ζευγάρι και Παιδιά: Όταν ο καθένας είναι στη θέση του».

Στη συνάντηση γονείς και εκπαιδευτικοί, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με την ομιλήτρια κοινωνική λειτουργό κ. Θωμαή Σταύρου θέματα, που σχετίζονται με τη λειτουργία της οικογένειας και την ανάπτυξη των παιδιών.

Πραγματεύτηκαν ζητήματα, που αφορούν στην καθημερινότητα της οικογένειας, όπως:

Πώς να είμαστε ζευγάρι και ταυτόχρονα γονείς; Τι μπορεί να σημαίνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αδέρφια; Μπορούν οι γονείς να είναι φίλοι με τα παιδιά τους; Όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μας, πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις στην οικογένεια και σε ποιο βαθμό μας επηρεάζουν. Γονείς και παιδιά, επιστρέφοντας στην οικογένεια νιώθουμε ασφάλεια, αποδοχή και δύναμη, στοιχεία απαραίτητα για την ισορροπία στη ζωή μας.

Αυτά και άλλα ειδικότερα θέματα απασχόλησαν τους συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους είναι και ενεργά μέλη - εθελοντές της ομάδας του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων της Δ.Ε. Βραχνεΐκων.

Πρόκειται να ακολουθήσουν δύο ακόμη συναντήσεις των εθελοντών πρόληψης στα Βραχνέικα με θέματα: «Αδιαφορία και Αλληλεγγύη» στις 21 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. και «Αλήθειες και Ψέματα στη ζωή μας», την 1η Απριλίου, επίσης στις 6 μ.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις