Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επαφές του Δημάρχου Αιγιάλειας στην Αθήνα

Επαφές του Δημάρχου Αιγιάλειας στην Αθήνα

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ξεπερασμένοι πια οι περιφερειακοί σχεδιασμοί για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος αναφέρει τα εξής: "Σειρά σημαντικών επαφών είχε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

Κυριότερη από όλες ήταν βέβαια η συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου όπου συζητήθηκε το μείζον θέμα των απορριμμάτων που βασανίζει το Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό το θέμα της αδυναμίας υλοποίησης (εδώ και 10 χρόνια) του υπάρχοντος περιφερειακού σχεδιασμού και πρότεινε την τροποποίησή του ώστε να δοθεί η δυνατότητα της άμεσης κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας στο Δήμο Αιγιάλειας.

Ο Υπουργός αφού τόνισε ότι ο υπάρχον περιφερειακός σχεδιασμός θεωρείται ξεπερασμένος από τα πράγματα, έδειξε ιδιαίτερα θετικός στην πρόταση του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν βλέπω για ποιο λόγο δεν θα μπορούσε να τροποποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός ώστε να υπάρχει δυνατότητα κατασκευής και δεύτερης μικρότερης μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων από τη στιγμή που δεν θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο ούτε 1 Ευρώ». Επεσήμανε δε  ότι αρμόδια για την τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος έλυσε οριστικά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία και οι μαθητές από τη Δευτέρα 19/3 θα μεταφέρονται από τα αστικά ΚΤΕΛ, ρύθμιση που θα ισχύσει μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς.

Για την επόμενη σχολική χρονιά, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο από το Σεπτέμβριο. Ακόμη ο Δήμαρχος πραγματοποίησε  επισκέψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού,  στην Α.Ε Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) και στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, προσπαθώντας να βρει λύσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις χρήσεις του Κινηματογράφου «Απόλλων» καθώς και των τουριστικών περιπτέρων σε Ποροβίτσα (Ακράτα) και Ζήρια.

Στις επισκέψεις του ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο κ. Βασιλική Ψυχράμη, το δημοτικό σύμβουλο κ. Θανάση Παναγόπουλο, τον σύμβουλό του  κ. Παναγή Παναγόπουλο καθώς και από την κ. Μ. Λοϊζίδου-Μαλαμή, Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις