Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διακοπτό: Νέα τροπή στην υπόθεση της "μαύρης χήρας" που είχε "τσιμεντάρει" τον Τσαγκαρόπουλο

Διακοπτό: Νέα τροπή στην υπόθεση της &qu...

Ο εισαγγελέας διέταξε την επιστροφή του φακέλου στην κύρια ανάκριση

Ενα νέο θρίλερ με απρόβλεπτες εξελίξεις δίνει καινούργια τροπή στην πολύκροτη υπόθεση της «μαύρης χήρας», της 52χρονης Ευαγγελίας Ζιάγκα που τον Ιούνιο του 2010 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αποτρόπαιη δολοφονία του επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου, ο οποίος βρέθηκε «τσιμενταρισμένος» στο μπάνιο πολυτελούς μεζονέτας στο Διακοφτό. Την ώρα που συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του άτυχου επιχειρηματία, αλλά και δεκάδες άλλα θύματα που είχαν πιαστεί στον «ιστό» της περίμεναν με κομμένη την ανάσα να προσδιοριστεί μέσα στο μήνα η εκδίκαση της υπόθεσης, την τελευταία στιγμή όλα ανατράπηκαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας με τα χίλια πρόσωπα Βασίλης Ταουξής: «Ο εισαγγελέας διέταξε να επιστρέψει ο φάκελος της υπόθεσης στην κύρια ανάκριση και να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Ο εισαγγελέας ανακάλυψε μια σημαντική “παράλειψη” που ενδεχομένως να ανατρέψει πολλά από το κατηγορητήριο. Ετσι ξεκινά ένας νέος γύρος ανακρίσεων. Ο εισαγγελέας διέταξε να εξεταστεί το βάσιμο των καταγγελιών της Ευαγγελίας Ζιάγκα περί ύπαρξης συνεργών στη δολοφονία» τόνισε.

Η Ευαγγελία Ζιάγκα στην απολογία της είχε κάνει λόγο για τον 65χρονο σύντροφό της, με τον οποίο διέμενε στην πολυτελή μεζονέτα στο Διακοφτό, δηλώνοντας ότι αυτός είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του Τάσου Τσαγκαρόπουλου και αυτός είχε «τσιμεντώσει» το πτώμα του στο τζακούζι, με τη βοήθεια ενός 45χρονου Αλβανού εργολάβου, μόνιμου κατοίκου του Διακοφτού.

Ο 65χρονος πριν ανακαλυφθεί το πτώμα του άτυχου επιχειρηματία είχε πεθάνει σε δημόσιο νοσοκομείο, χτυπημένος από την επάρατο νόσο. Ο 45χρονος Αλβανός όμως, που, σύμφωνα με την ίδια, ήταν συνεργός στη δολοφονία και μάλιστα ήταν αυτός που είχε κουβαλήσει όλα τα οικοδομικά υλικά για το «χτίσιμο» στο μπάνιο, δεν κλήθηκε ποτέ για ανάκριση.

«Τον άνθρωπο αυτόν η Ευαγγελία Ζιάγκα τον είχε κατονομάσει ως συνεργό της, είχε δώσει τα πλήρη στοιχεία του και είχε δώσει στοιχεία για το πώς είχε γίνει το φονικό στο οποίο συμμετείχε» σημείωσε ο γνωστός ποινικολόγος και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή λοιπόν που φέρεται ως συνεργός θα έπρεπε να εξεταστεί. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Πρέπει λοιπόν πριν φτάσουμε στην ακροαματική διαδικασία να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση και να φανεί κάθε πτυχή» κατέληξε ο κ. Ταουξής.

Οπως είχε ισχυριστεί στην απολογία της η «μαύρη χήρα», ο 65χρονος σύντροφός της και ο 45χρονος εργολάβος είχαν σχεδιάσει να βγάλουν από τη μέση τον 42χρονο. «Οταν ο Τσαγκαρόπουλος ήρθε στο σπίτι μας, στο Διακοφτό, έριξα υπνωτικό στην πορτοκαλάδα του. Επειτα έφυγα και πήγα βόλτα στην παραλία στο Διακοφτό. Ο σύντροφός μου και ο εργολάβος θα αναλάμβαναν τη δολοφονία. Οταν επέστρεψα, όλα είχαν τελειώσει. Ο 45χρονος μου είπε ότι είχε “χτίσει” το πτώμα στο τζακούζι» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο εργολάβος είχε φέρει τα τσιμέντα, τα πλακάκια και ήταν αυτός που τοποθέτησε το πτώμα στο σημείο όπου βρέθηκε».

Ενα χρόνο θαμμένος

Το μακάβριο μυστικό που έκρυβε το μπάνιο της πολυτελούς μεζονέτας στo Διακοπτό, είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2010. Οπως είχε διαπιστωθεί, ο άτυχος επιχειρηματίας ήταν «τσιμενταρισμένος» στο σημείο για έναν περίπου χρόνο. Συγγενείς και φίλοι που τον αναζητούσαν είχαν ανακαλύψει ότι η τελευταία φορά που είχε δώσει σημεία ζωής ήταν στις 23 Μαΐου του 2009, όταν βρισκόταν καθοδόν για το Διακοφτό.

Εκείνη την ημέρα η 52χρονη και οι συνεργοί της του αφαίρεσαν τη ζωή. Τον Ιούνιο του 2010 μια ανώνυμη επιστολή που έφτασε στα χέρια της δικηγόρου του, της Μαρίας Οικονόμου, υποδείκνυε το σημείο όπου ήταν θαμμένος. Οταν αστυνομικοί πήγαν στη μεζονέτα, τον βρήκαν θαμμένο στο τζακούζι.

Εκτός από τη δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία η «μαύρη χήρα» κατηγορείται ότι είχε εξαπατήσει δεκάδες ηλικιωμένα -κυρίως- άτομα σε όλη τη χώρα και τους είχε αρπάξει περιουσίες και οικονομίες μιας ζωής. Μάλιστα η σύλληψή της έγινε στη Λούτσα Αττικής, όπου είχε παγιδεύσει ακόμη έναν ηλικιωμένο.

Εναντίον της εκκρεμούν περισσότερες από δεκατρείς καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες σε Κρήτη, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο. Ωστόσο ήταν γνωστή και στις αλβανικές Αρχές, καθώς αν και ήταν έγκυος, είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τον σύζυγό της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις