Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Τα σχολεία συγκεντρώνουν τρόφιμα...για άπορους μαθητές

Αιγιάλεια: Τα σχολεία συγκεντρώνουν τρόφ...

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί παίρνουν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Δήμο

Πρωτοβουλία για την αρωγή μαθητών δημοτικών σχολείων και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παίρνει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, συνεχίζοντας ένα βήμα πιο μπροστά την κινητοποίηση που αποφασίστηκε πρόσφατα σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου. Δεν είναι πια μεμονωμένες οι περιπτώσεις παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, χωρίς να'χουν πάρει ένα έστω υποτυπώδες πρωινό, ενώ πολλά δεν έχουν ούτε ένα μικρό χαρτζηλίκι για να αγοράσουν ένα κουλούρι.

Η Σχολική Επιτροπή, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων, Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, προχωρά στην καταγραφή των οικογενειών που χρήζουν βοήθειας, φυσικά με πάσα διακριτικότητα και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και των γονιών τους.

Παράλληλα, προχωρά πρόγραμμα συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διαρκείας αλλά και ειδών ατομικής υγιεινής και απαραίτητων για την καθημερινότητα, μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, όπως τονίζεται. Οι επιστολές, που υπογράφονται από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτρη Ελευθεριώτη, απευθύνονται σε δασκάλους και γονείς, ώστε μετά την καταγραφή των οικογενειών που χρήζουν βοηθείας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα διασταυρώσει τα στοιχεία με άλλους φορείς της περιοχής που παρέχουν βοήθεια σε διάφορες οικογένειες, ώστε να προκύψει μια τελική λίστα. "

Προσδωκούμε εμείς, η εκπαιδευτική κοινότητα της Αιγιαλείας, ένα μικρό στήριγμα για όλες τις χειμαζόμενες οικογένειες των σχολείων μας" τονίζει ο κ. Ελευθεριώτης, που ζητά παράλληλα να συγκεντρωθούν τρόφιμα και απαραίτητα είδη, στο χώρο της εκάστοτε σχολικής μονάδας, μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, ώστε ακολούθως να αποδοθούν στους δικαιούχους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις