Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Ενημέρωση για πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας

Δήμος Ερυμάνθου: Ενημέρωση για πρόγραμμα...

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Σταυροδρόμι

Στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ερυμάνθου για την ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής, σχετικά με τα νέα Προγράμματα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13-03-2012 εκδήλωση στο Σταυροδρόμι της Δ.Ε. Τριταίας με θέμα τη «Βιολογική Κτηνοτροφία». Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Βασικός εισηγητής της συνάντησης ήταν ο γεωπόνος κ. Φώτης Θεοδωράτος, ο οποίος ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους της περιοχής για τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο νέο Πρόγραμμα της «Βιολογικής Κτηνοτροφίας» που έχει προκηρύξει η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον εισηγητή, πρόκειται για σημαντικό Πρόγραμμα με ισχυρά οικονομικά κίνητρα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να παράξουν βελτιωμένα ποιοτικά κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά προϊόντα και την ευκαιρία να μπουν σε καινούργιες αγορές.
Στην εκδήλωση εκτός των άλλων, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελλόπουλος.

Ο Δήμαρχος στη σύντομη παρέμβασή του, κάλεσε τους κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα τους νέους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να τολμήσουν, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρέχουν τα νέα Προγράμματα. Τους κάλεσε να οργανωθούν και να λειτουργήσουν ως επιχειρηματίες, ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους, ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του, σε κάθε νέα προσπάθεια που θα αναλάβουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Γιώργου Αγγελλόπουλου, ο οποίος μίλησε για τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ανάπτυξη του Αγροτοκτηνοτροφικού Τομέα.

Η τελευταία ενημερωτική εκδήλωση, ήταν συνέχεια άλλων που έχουν προηγηθεί (Βιολογική Γεωργία, Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων, κ.ά.) και όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, θα ακολουθήσουν και άλλες, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων της υπαίθρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις