Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίσκεψη ευρωπαίων εκπαιδευτικών στην Πάτρα

Επίσκεψη ευρωπαίων εκπαιδευτικών στην Πάτρα

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Το Υπουργείο Παιδείας Και Δια Μάθησης και συγκεκριμένα το ΙΚΥ, η Εθνική Αρχή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης φιλοξενούν 16 εκπαιδευτικούς και Ανώτατα Στελέχη Εκπαίδευσης  και Διοίκησης στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, από 10  κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης με σκοπό να ενημερωθούν για το θέμα “ Teaching Languages in formal and non-formal Education”,  «Ενδυνάμωση της διδασκαλίας των γλωσσών στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση» και για να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Η επίσκεψη από 19/03/2012 έως 23/03/2012 πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Επισκέψεις  Μελέτης (study visit.

Για το σκοπό αυτό το πρόγραμμα επισκέψεων περιλαμβάνει εισήγηση για το Εκπαιδευτικό μας σύστημα, επισκέψεις σε σχολικές μονάδες Α/ θμιας &  Β/θμιας εκπαίδευσης της πόλης μας για να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργασίες, προγράμματα μαθητών σχετικά με το ανωτέρω θέμα καθώς και επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθώς και στην Εστία Επιστημών Πάτρας.

Επιστημονικός Συνεργάτης σε αυτήν την επίσκεψη μελέτης είναι η Κυριακή Βαμβακά, Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Οι Επισκέψεις Μελέτης παρέχουν ένα βήμα για διάλογο πάνω σε θέματα και ευρωπαϊκών και εθνικών προτεραιοτήτων που αποτελούν κοινό τόπο ενδιαφέροντας , συμβάλλοντας στην ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών καθώς και στην προώθηση της ποιότητας και της διαφάνειας της εκπαίδευσης και των συστημάτων κατάρτισης των συμμετεχουσών χωρών.

 

Στόχοι της επίσκεψης μελέτης είναι:

  • Γνωρίζοντας και το δικό μας Εκπαιδευτικό σύστημα να ανταλλάξουν  αμοιβαίες εμπειρίες και τρόπους διδασκαλίας

 

  • Να δώσουν την δυνατότητα στους αρμόδιους και στους αποφασίζοντες στον τομέα της εκπαίδευσης σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο να αναθεωρήσουν και να τροποποιήσουν το έργο τους ,βάσει της άμεσης εμπειρίας από τις εκπαιδευτικές δομές και μεταρρυθμίσεις που έχουν αποκτηθεί σε άλλα κράτη μέλη.
  • Να θέσουν στη διάθεση των αρμοδίων χάραξης πολιτικής περισσότερες πληροφορίες υψηλής ποιότητας, επιλέγονται και ενημερώνονται, σχετικά με  τις εξελίξεις της εκπαίδευσης  σε ολόκληρη την Κοινότητα.
  • Να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας  των Σχολείων μας .

 

  • Να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την δημιουργικότητα  στην Εκπαίδευση.
  • Να αξιοποιήσουν για την ανάπτυξη νέων σχεδίων και τη δημιουργία δικτύων, επαφών και πιθανών μελλοντικών προγραμμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις