Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταγγελίες για τις συνθήκες των εκλογών στους Πολύτεκνους

Πάτρα: Καταγγελίες για τις συνθήκες των ...

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή

"Νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε μια μεγάλη συγνώμη σε όσους προσήλθαν και βίωσαν την Τριτοκοσμική εκλογική διαδικασία της 11/3/2012, για την ανάδειξη της  νέας Διοίκησης στον σύλλογο Πολυτέκνων Πατρών και Περιχώρων, παρά το γεγονός ότι καμία ευθύνη δεν φέραμε.Απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για την εκλογική διαδικασία είχε η εφορευτική επιτροπή και ο επανεκλεγείς πρόεδρος την οργάνωσης κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού του συλλόγου.

Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, αντί να επιλέξουν έναν άλλο χώρο, όπως π.χ. τον χώρο στην Λιμενική Ζώνη που πραγματοποιούνται πολυπληθείς εκδηλώσεις και θα μπορούσαν οι προσερχόμενοι  να ψηφίσουν χωρίς την πολύωρη των δύο (2) και άνω ωρών αναμονή. Αντ αυτού επελέγη δυστυχώς ως χώρος το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Έναν χώρο που δεν προσφέρεται για την ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, καθώς δεν λαμβάνονταν μέριμνα για την ασφάλεια των προσερχόμενων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τυχόν αιτιάσεις οικονομικού κόστους από μέρος των υπευθύνων είναι ανυπόστατες και δεν ευσταθούν, εφόσον διατυπωθούν, διότι, παρά την παραχώρηση της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ΔΩΡΕΑΝ, όπως και κατά την εκλογική διαδικασία του 2009, δεν προτιμήθηκε. Γιατί άραγε;

Η αδυναμία οικονομικής κάλυψης περισσοτέρων Δικαστικών Αντιπροσώπων από πλευράς της οργάνωσης δεν αποτελεί άλλοθι, διότι όπως δηλώθηκε κατά την τελευταία εκλογοαπολογοστική Γενική Συνέλευση, τα οικονομικά της οργάνωσης είναι εύρωστα, με ταμειακό πλεόνασμα πέρα των 20.000¤.

Παράλληλα βάση του άρθρου 10 του καταστατικού, σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών δεν προβλέπεται η αποκλειστική παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου ανά κάλπη, αλλά η εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή. Δικαστικός Αντιπρόσωπος προβλέπεται, μόνο στην περίπτωση διαφωνίας απερχόμενου προέδρου του Δ.Σ. με την εφορευτική επιτροπή, η οποία δεν υπήρξε και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας.

Θα μπορούσε η οργάνωση να ζητήσει από τους δύο Δικαστικούς, να επιβλέπουν την ομαλή εκλογική διαδικασία της εφορευτικής επιτροπής, που δυστυχώς ήταν απούσα μέχρι τέλους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Δυστυχώς, παρότι οι ψηφίσαντες ανέρχονται σε αριθμό τόσο όσο και το 2009 (1.400) από τους 15.000 συνολικά που είχαν δικαίωμα ψήφου, βιώσαν μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία που δεν τιμά κανένα μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με καρτερική υπομονή και επιμονή παρέμειναν, πέρα των δύο (2) ωρών και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ανεξαρτήτως τελικής προτίμησης υποψηφίων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους εκατοντάδες, οι οποίοι προσήλθαν δύο και τρείς φορές, όμως στο τέλος απογοητεύτηκαν και αποχώρησαν χωρίς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους ζητώντας παράλληλα και συγνώμη σαν άνθρωποι με αυτοσεβασμό, για τις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ημέρα των εκλογών. Πρωτόγνωρες για όλους μας, με ευθύνη των διοικούντων, που δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν προβλέψει ούτε φαγητό σαν οργάνωση να προσφέρουν στην εφορευτική επιτροπή. Μεταξύ μας, κάποιοι από τους υπογράφοντες το βράδυ πληρώσαμε, π.χ. τα δύο σουβλάκια που τους προσφέραμε.

Αίσχος.

Τέλος ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και αυτούς που προσήλθαν και δεν κατάφεραν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Δηλώνουμε παράλληλα ότι η ενασχόλησή μας με την πολυτεκνική οργάνωση δεν ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου για να ολοκληρωθεί με το τέλος των εκλογών.

Θα συνεχίσουμε την επόμενη τριετία, με παρεμβάσεις και καθημερινή ενασχόληση να στηρίζουμε την κάθε πολυτεκνική οικογένεια που δοκιμάζεται, επιβάλλοντας στην οργάνωση να αποκτήσει ουσιαστική φωνή και παρέμβαση.

Οι δεσμεύσεις στην διακήρυξη αποτελούν οδηγό για μια νέα αρχή δημιουργικής προσφοράς, χωρίς την λογική της καρέκλας.

Οι Υποψήφιοι.

Για πρόεδρος : ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Για γραμματέας: ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ(ΤΖΟΗ), ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,  ΓΚΟΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΑΝΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ , ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις