Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Σύλλογος "Πέτρινα Χρόνια" στο πλευρό των εργαζομένων σε ΑΒΕΞ και COCA COLA

Πάτρα: Ο Σύλλογος "Πέτρινα Χρόνια&q...

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. επισκέφθηκε σήμερα τους εργαζομένους της ΑΒΕΞ

Σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1945 – 1947 Πέτρινα Χρόνια - Ιστορική Μνήμη» αποτελούμενη από τον Πέτρο Κομματά Πρόεδρο, Αθανάσιο Κολλιτσίδα Αντιπρόεδρο και Ντίνα Πεταλά Γραμματέα, επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους της ΑΒΕΞ που συνεχίζουν από το περασμένο καλοκαίρι το αγώνα τους, διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών και τους παρέδωσαν το παρακάτω υπόμνημα:

«Την εποχή του μνημομονίων και της οικονομικής κρίσης, όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη πετώντας στο δρόμο

χιλιάδες εργαζόμενους, όπου οι άνεργοι σε λίγο θα ξεπερνούν εκείνους που θα εργάζονται, όπου τα φαινόμενα αποδιοργάνωσης του κοινωνικού ιστού έχουν αρχίσει να φαίνονται από τα σχολεία με δεκάδες λιποθυμίες μαθητών από ασιτία, ο «Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1945 – 1947 Πέτρινα Χρόνια – Ιστορική Μνήμη» υψώνει και του δική του φωνή αγανάκτησης ενάντια στα φαινόμενα αυτά, αλλά και αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, και συνταξιούχους που δοκιμάζονται.

Καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο εκείνες τις πολιτικές που οδήγησαν και οδηγούν τη χώρα στην χρεοκοπία, μετατρέποντας εκατομμύρια εργαζόμενους σε ακόμη πιο φτωχούς, αμειβόμενους με ένα ξεροκόμματο, με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, χιλιάδες επίσης άνεργους και ένα μέλλον χωρίς προοπτική.

Οι συνταξιούχοι και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο της αντοχής τους.

Για τη σημερινή Ελλάδα παλέψαμε, συμμετέχοντας στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στον ξένο κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του; Όταν παίρναμε το δρόμο της εξορίας και των φυλακών;  Τη σημερινή Ελλάδα ονειρευτήκαμε, όταν θυσιάσαμε την προσωπική μας ζωή για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας;

Πιστοί στους αγώνες που έδωσαν όλοι οι δημοκράτες αγωνιστές, για μια Ελλάδα σύγχρονη και ανεξάρτητη, αυτάρκης οικονομικά και κοινωνικά δίκαιη, με συνταγματικά κατοχυρωμένους θεσμούς και ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, συμπαρατασσόμαστε με όλους εκείνους που σήμερα υπερασπίζονται με όποιο προσωπικό κόστος, τα με αίμα και αγώνες κατακτημένα δικαίωμά τους. Με όλους όσους παλεύουν και αντιστέκονται για ένα καλύτερο αύριο.

Στην πόλη μας έχουμε ζήσει την αποβιομηχάνιση, όπου σε ελάχιστα χρόνια είδαμε να κλείνουν σημαντικότατες βιομηχανικές μονάδες και εκατοντάδες βιοτεχνίες απορυθμίζοντας τον παραγωγικό της ιστό. Σήμερα παρατηρούμαι παρόμοια φαινόμενα.

Η κρίση αυτή, ως αποτέλεσμα των πολιτικών του μνημονίου και του ξεπουλήματος της χώρας στους αδηφάγους εταίρους μας, έχει βάλει «λουκέτο» σε χιλιάδες επιχειρήσεις, δεν θα βάλει όμως λουκέτο σε όλους εκείνους που τολμούν και αντέχουν ακόμη υψώνοντας την αγωνιστική τους γροθιά, υπερασπιζόμενοι το ελάχιστο που τους έχει απομείνει. Το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό.

Το Δικαίωμα στην Εργασία. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΑΒΕΞ και  τον παραδειγματικό αγώνα τους, που από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών, καθώς και στους εργαζόμενους της Coca Cola, που μέσα σε μια νύχτα βρέθηκαν στο δρόμο.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και καλούμε τους φορείς των εργαζομένων της Πάτρας να αναλάβουν ενέργειες στήριξης του αγώνα τους για επιβίωση και αξιοπρέπεια».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις