Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Μαρία Κυριακοπούλου στην ιδρυτική διακήρυξη της «Κοινωνικής Συμφωνίας»

Η Μαρία Κυριακοπούλου στην ιδρυτική διακ...

«Νέο κοινωνικό συμβόλαιο για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας»

Στη παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου πολιτικού φορέα «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος την Τετάρτη 14/3/2012 στην Αίγλη του Ζαππείου, η Βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου, μαζί με τους πρώην Υπουργούς Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη, καθώς και με άλλους ανεξάρτητους Βουλευτές. Η Μαρία Κυριακοπούλου μίλησε στην αρχή της εκδήλωσης, τονίζοντας τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τους συνιδρυτές του νέου πολιτικού φορέα, ευχαριστούμε όλους εσάς για την παρουσία σας, καθώς και τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σήμερα για μας είναι μια ιδιαίτερη, σημαντική μέρα.
Είμαστε εδώ για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα κοινωνική συμφωνία, για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Είμαστε εδώ διότι σήμερα γεννιέται ένας νέος πολιτικός φορέας που πιστεύει ότι η κοινωνία και η Δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών.

Είμαστε εδώ πιστοί στις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής αξιοπρέπειας, τις οποίες υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε απαρασάλευτα.
Είμαστε εδώ διότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε με σύνεση και ρεαλισμό τις σημερινές προκλήσεις και να άρουμε τις αδικίες που βιώνει ο λαός μας.

Είμαστε εδώ για να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία, για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος που ήταν και η μεγάλη κατάκτηση των προοδευτικών δυνάμεων του εικοστού αιώνα και βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο.

Για να αλλάξουμε το δρόμο της ανισότητας, της αδιαφορίας, της ατομικότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Γι’ αυτό και οδηγός μας είναι η ουσιαστική επικοινωνία με τον λαό, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη που συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια και δημιουργεί τη νέα σχέση του κόμματος με την κοινωνία.

Οι συλλογικοί αγώνες, άλλωστε, μπορούν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο, να οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση των θεσμών και της κοινωνίας, για να υπηρετήσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον, τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Για μας η «Κοινωνική Συμφωνία» αποτελεί το νέο κοινωνικό συμβόλαιο με πολιτικά πρόσωπα που μπορούν να συνεννοούνται και να σχεδιάζουν ακριβοδίκαια για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.»

Κλείνοντας την εκδήλωση, η Μαρία Κυριακοπούλου τόνισε ακόμα τα εξής: «Η ελπίδα είναι αυτή που μας έβαλε σε αυτό το μεγάλο καράβι για ένα τεράστιο ταξίδι που θα μας οδηγήσει στο να υπηρετήσουμε και πάλι τις μεγάλες αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της πίστης στη Δημοκρατία και στην Ελευθερία πάνω απ΄ όλα.

Την πίστη σε αυτό τον Λαό που είναι και ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας μας. Εμείς μπαίνοντας σε αυτό το καράβι, θα ταξιδέψουμε στον άλλο δρόμο, για τον οποίο χρόνια αγωνιζόμαστε και στον οποίο θέλουμε να καταλήξουμε με ασφάλεια για τη νέα γενιά, για να της δώσουμε όχι μόνο την ελπίδα, αλλά και το θάρρος να αγωνιστεί για τις μεγάλες αξίες του λαού μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις