Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

Πάτρα: Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στο ν...

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Παράλληλα θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η αυριανή κινητοποίηση εντάσσεται στη πανελλαδική δράση των νοσοκομειακών σωματείων της χώρας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα εξής:

- ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων 2011-2012.Αύξηση της χρηματοδότησης για το 2012 με στόχο   την ασφαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

- ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ: άμεση επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στους μόνιμους υπαλλήλους, Ανθυγιεινό επίδομα  αντιστοίχηση με την Α’ κατηγορία του Νοσοκομειακού Επιδόματος (Νοσηλευτική υπηρεσία – Εργαστηριακός τομέας– Καθαριότητα), ένταξη των Επαγγελμάτων Υγείας Εργοθεραπευτές – Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Φαρμακοποιοί, Βοηθοί Φαρμακείου, κ.α. στην Α’ κατηγορία. Στην Β’ κατηγορία να περιληφθούν όλα τα λοιπά επαγγέλματα, με  αύξηση του ποσού στα 100€

- ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Σταδιακή παρακράτηση ως το τέλος του 2012 παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Άμεσα την  έκδοση εγκυκλίου προς τα Νοσοκομεία προς αυτή την κατεύθυνση.

-  ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ: ΟΧΙ στον περιορισμό των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας μέσω των συγχωνεύσεων φορέων και των καταργήσεων υπηρεσιών-διατήρηση των Νοσηλευτικών Τομέων και αντιστοίχησή τους  με τους Ιατρικούς Τομείς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις