Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διέρρηξαν και βεβήλωσαν Ιερό Ναό στην Πορρωβίτσα Ακράτας

Διέρρηξαν και βεβήλωσαν Ιερό Ναό στην Πο...

Πήραν μικρό χρηματικό ποσό από το παγγάρι

Για μία ακόμη φορά έγινε «στόχος» διαρρηκτών ο Ιερός Ναός Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Πορρωβίτσα Ακράτας,.Μόνο που δυστυχώς, δεν είχαμε μόνο αφαίρεση χρηματικού ποσού, αλλά και βεβήλωση του Ιερού! Την διάρρηξη διαπίστωσε χθες το πρωί ο επίτροπος του Ιερού Ναού, όταν μαζί με έναν μάστορα άνοιξαν την πόρτα για την πραγματοποίηση κάποιων εργασιών.

Οι πόρτες του Ιερού Ναού ήταν κλειστές και δεν είχαν «σημάδια» παραβίασης. Ο δράστης ή οι δράστες εισχώρησαν στο εσωτερικό του Ναού από ένα μικρό φεγγίτη που ήταν ψηλά και από τον οποίο μπορούσε να χωρέσει κάποιος που ήταν μικρόσωμος. Από το παγκάρι έλειπε ένα μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα(γύρω στα είκοσι ευρώ), ενώ δεν διαπιστώθηκε κάποια άλλη κλοπή σε εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Το δυσάρεστο όμως ήταν ότι δεν είχαμε μόνο κλοπή αλλά και βεβήλωση του Ιερού, καθώς οι δράστες είχαν ρίξει στο έδαφος το αρτοφόριο και άλλα ιερά αντικείμενα που ήταν πάνω στην Αγία Τράπεζα και γύρω από αυτήν! Στο χώρο κατέφθασαν άμεσα άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Ακράτας, ειδοποιημένοι από τον εφημέριο του Ιερού Ναού, ενώ και οι ίδιοι οι αστυνομικοί ήταν συγκλονισμένοι από την εικόνα που αντίκρισαν στο Ιερό Βήμα. Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να έρθει και η Σήμανση από τα Καλάβρυτα, για να πάρει αποτυπώματα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εφημέριος στο www.aigialeianews.gr:

«Οι αστυνομικοί της Ακράτας παρά το μέγιστο ενδιαφέρον και την άμεση προσέλευση τους στο χώρο της διάρρηξης, αδυνατούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο και αυτό δείχνει την δραματική κατάσταση που βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, οι Έλληνες πολίτες της περιφέρειας και γενικότερα το Κράτος». Στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, είχε σημειωθεί και πάλι διάρρηξη πριν από δύο μήνες.
Δημήτρης Ζωιτσούδης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις