Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τυφλοί από το Φάρο Ελλάδος αύριο στην Πάτρα

Τυφλοί από το Φάρο Ελλάδος αύριο στην Πάτρα

Θα περιηγηθούν και θα αγγίξουν με ειδική ξενάγηση τα εκθέματα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια σημαντική και ξεχωριστή επίσκεψη θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 14 Μαρτίου μετά τις 11.30 το πρωί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας στη Νέα Εθνική οδό Πατρών στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών του Μουσείου.

Πρόκειται για την οργανωμένη επίσκεψη 17 ατόμων από την Αθήνα με προβλήματα όρασης που θα έρθουν στο Μουσείο της Πάτρας μαζί με τους συνοδούς τους (συνολικά 26 άτομα) και την κυρία Ζωή Γερουλάνου - υπεύθυνη εκπαίδευσης στο Μουσείο Αφής, και Γενική γραμματέας στο Φάρο Τυφλών.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι άνθρωποι αυτοί με τα σοβαρά προβλήματα όρασης θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν μέσω μίας ειδικής ξενάγησης τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου (τις αρχαιότητες δηλαδή που είναι χωρισμένες σε τρεις θεματικές ενότητες, την αίθουσα του Ιδιωτικού βίου, τη Νεκρόπολη και του Δημοσίου Βίου). Ακόμα θα περιηγηθούν και στην έκθεση αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τίτλο «Η αλήθεια είναι πάντοτε παράλογος» που φιλοξενείται στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο έως τις 18 Μαρτίου με την ευκαιρία της περσινής επετείου συμπλήρωσης 100 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Σκιαθίτη συγγραφέα μας.

Αξίζει να τονιστεί ότι η εκδήλωση αυτή και ξενάγηση αφορά τα 17 τυφλά άτομα που θα έρθουν ειδικά από την Αθήνα για να γνωρίσουν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Το Μουσείο Αφής ιδρύθηκε το 1984 και στεγάζεται στο παλαιό διώροφο νεοκλασικό κτήριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, δωρεά Εμπειρίκου, επί της οδού Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα. Το κτίριο το 1999 καταστράφηκε από τον σεισμό και επαναλειτούργησε μετά από ανακαίνιση το Μάρτιο του 2004.

Το Μουσείο Αφής έλαβε το 1988 τον έπαινο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς ανάμεσα σε 70 ευρωπαϊκά μουσεία, ενώ το 2004 βραβεύτηκε για την προσβασιμότητα του από το Σωματείο Φίλων των Μουσείων. Το Μουσείο Αφής αποτελεί ένα από τα 5 Μουσεία του είδους στον κόσμο.

Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture