Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας ποίησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Πάτρα: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας π...

Τη Δευτέρα

Η Εταιρεία Λογοτεχνών στα πλαίσια του κύκλου των φιλολογικών βραδινών, θα γιορτάσει κι εφέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  την προσεχή  Δευτέρα 19η Μαρτίου και ώρα 7.μ.μ..

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μικρή εισαγωγή για το νόημα τής γιορτής  από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Λεωνίδα Μαργαρίτη και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Δ΄ Ποιητικού Διαγωνισμού που προκήρυξε η Εταιρεία μεταξύ  μαθητών  Γυμνασίων και Λυκείων της περιφέρειας.

Θα ακολουθήσει  κύρια  ομιλία  της βραδιάς  από την Φιλόλογο και ποιήτρια Ευγενία Αρβανίτη Παλαιολόγου με θέμα:«Κλήτος Κύρου ο ποιητής και η ποίηση» ενώ θα ακολουθήσουν απαγγελίες  ποιημάτων των μεγάλων νεοελλήνων ποιητών μας ΄Αγγελου Σικελιανού, Διονυσίου Σολωμού, Κώστα Καρυωτάκη, Κων/νου Καβάφη, Μαρίας Πολυδούρη, Γιώργου Σαραντάρη, Μυρτιώτισσας ,Νίκου Εγγονόπολου ,Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Γιώργο Σεφέρη, Τάσου Λειβαδίτη, Κικής Δημουλά, Ανδρέα Εμπειρίκου και Γιώργη Παυλόπουλου, από μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου Πατρών.

Θα αποδοθούν επίσης μελωδίες ποιητικών συνθέσεων με κιθάρα από ερασιτέχνες μουσικούς , και  θα γίνουν απαγγελίες  βραβευμένων ποιημάτων   από τους ίδιους  του δημιουργούς  μαθητές.

Τέλος θα γίνει  η επίδοση των βραβείων του ποιητικού διαγωνισμού και  η ανακήρυξη σε επίτιμο πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών του πεζογράφου και Θεατρικού συγγραφέα  Μανώλη Πράτσικα για την εβδομηντάχρονη προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα και  τη συμβολή του στην ίδρυση της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture