Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ταξίδι αστραπή στη Πάτρα του Λάκη Φιλιππάτου

Ταξίδι αστραπή στη Πάτρα του Λάκη Φιλιππάτου

To thebest.gr τον εντόπισε χθες στην προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης στα Ster

Την γενέτειρα του, την Πάτρα δεν ξεχνά ποτέ ο Λάκης Φιλιππάτος και με την πρώτη ευκαιρία φροντίζει πάντα να έρχεται εδώ έστω και για λίγες μέρες. Το thebest.gr εντόπισε τον αγαπητό και πάντα υπερδραστήριο Λάκη Φιλιππάτο στη χθεσινή προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στα Ster Cinemas.

Μαζί με τον καλό του φίλο, τον φιλόλογο και συγγραφέα Κώστα Λογαρά παρακολούθησαν την συγκινητική γαλλική ταινία της Βαλερί Ντονζελί «Πολεμώντας για τη νίκη» ενώ στο τέλος τον ακούσαμε να σχολιάζει δυνατά το φιλμ με τη χαρακτηριστική φωνή και «γάργαρη» προφορά του.

Όπως μάθαμε ήρθε στην Πάτρα μόλις προχθές την Κυριακή και αναμένεται αύριο να φύγει για την Αθήνα και από εκεί να επιστρέψει στην Αίγυπτο, μόνιμο τόπο κατοικίας του τα τελευταία δεκατρία σχεδόν χρόνια.

Ο Λάκης Φιλιππάτος έχει διατελέσει για περίπου 10 χρόνια διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια με σημαντικό μάλιστα έργο ενώ στην Πάτρα όλοι τον θυμόμαστε από την επιτυχημένη θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, τα πρώτα δημιουργικά και καινοτόμα χρόνια του θεσμού αλλά και ως πρόεδρος για τουλάχιστον 17 χρόνια της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Χθες είχε την ευκαιρία να τα πει και με την νυν πρόεδρο της Λέσχης Ελένη Δάσιου. Ως γνωστό ο φιλότεχνος και πολυταξιδεμένος Λάκης Φιλιππάτος έχει δημιουργήσει στην εξωτική Αίγυπτο το δικό του παράδεισο που έχει αναφέρει σε ταξιδιωτικό της σημείωμα μέχρι και η Μάγια Τσόκλη. Συγκεκριμένα στο «μαγικό» σημείο της όασης της Σίουα με τους αναρίθμητους φοίνικες και τις ελιές έχει χτίσει το δικό του προσωπικό ησυχαστήριο, ένα παραδοσιακό πήλινο σπίτι που θυμίζει παλάτι βγαλμένο από παλιά αραβικά παραμύθια.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Λάκης Φιλιππάτος, είχε μιλήσει με αφορμή την εξέγερση και τα επεισόδια στην Αίγυπτο στο thebest.gr καθώς παρακολουθεί τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις της έκρυθμης αυτής περιοχής με μεγάλο ενδιαφέρον και είχε κάνει λόγο για ιστορικές στιγμές που αξίζει να τις ζήσει κανείς, χωρίς παρωπίδες και φοβίες.

Είχε χαρακτηριστικά δηλώσει στο thebest.gr ότι «οι Έλληνες, όσοι έχουμε μείνει εδώ, ζούμε ιστορικές στιγμές...Τις ιστορικές στιγμές που ζει όχι μόνο η Αλεξάνδρεια, όχι μόνο η χώρα, αλλά και όλος ο Αραβικός κόσμος και όλος ο πλανήτης, καθώς αυτό το ντόμινο που έχει ξεκινήσει στις αραβικές χώρες, από την Τυνησία μέχρι την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Συρία και την Υεμένη, θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο».

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture