Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πράσινο φως για το νέο Δημαρχείο της Δυτικής Αχαΐας

Πράσινο φως για το νέο Δημαρχείο της Δυτ...

Θετική η απάντηση του αρμόδιου υπουργού και σε ερώτηση του Μιχάλη Μπεκίρη

Την διαβεβαίωση για την επισκευή  ή την για εκ νέου κατασκευή του Δημαρχείου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας έλαβε  ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης στην απάντηση που του έδωσε ο  αρμόδιος Υπουργός  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Συγκεκριμένα, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου αναφέρει ότι υπάρχει σχετική ΚΥΑ που ανάβει «πράσινο φως» για το νέο Δημαρχείο της Δυτικής Αχαΐας. Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αρμόδια Υπηρεσία (Υ.Α.Σ.), ο πρώην Δήμος Δύμης κατέθεσε το Μάιο του 2009 αίτηση στον Τ.Α. Σ. Αχαΐας, με την οποία ζητούσε χορήγηση Άδειας Επισκευής προκειμένου να επισκευαστεί το Δημαρχείο.
Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2011, ο Δήμος υπέβαλε ένσταση ζητώντας τον χαρακτηρισμό του κτίσματος ως κατεδαφιστέο, επικαλούμενος γεωλογικά προβλήματα

Η άποψη της Υπηρεσίας είναι ότι το κτίσμα δεν έχει υποστεί βλάβες στο φέροντα οργανισμό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο. Μπορεί όμως ο Δήμος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική Κ.Υ.Α., να χρησιμοποιήσει τη Δωρεάν Κρατική Αρωγή που αντιστοιχεί στην επισκευή του κτιρίου για την ανακατασκευή του στο ίδιο ή σε άλλο οικόπεδο.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις