Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναψε φωτιές η αποκάλυψη για τα πλαστά πιστοποιητικά

Αναψε φωτιές η αποκάλυψη για τα πλαστά π...

Οπως εκτιμάται, τουλάχιστον 600 από τους 4.000 επιτυχόντες βρέθηκαν παράτυπα στις λίστες

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους» σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Eντονη ήταν η ανησυχία των υποψήφιων πυροσβεστών μετά την αποκάλυψη ότι περισσότεροι από 600 επιτυχόντες έχουν καταθέσει ψευδή πιστοποιητικά και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.

Ο διαγωνισμός έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και για πρώτη φορά με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ στην κεντρική επιτροπή. Ωστόσο, πολλοί υποψήφιοι δεν δίστασαν να καταθέσουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις για την ικανότητα στράτευσής τους, πλαστά πιστοποιητικά σπουδών, ακόμη και διπλώματα οδήγησης-μαϊμού.

Παρατυπίες έχουν διαπιστωθεί σε άδειες οδήγησης, σε ποινικά μητρώα, ακόμη και σε δικαιολογητικά που πιστοποιούν τη γνώση ξένης γλώσσας ή ηλεκτρονικού υπολογιστή και προσέφεραν 50-100 πολύτιμα μόρια σε όσους τα διέθεταν.

Ηδη περισσότεροι από 150 επιλεγέντες έχουν αποταχθεί από τις σχολές στις οποίες ήδη φοιτούν από τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός αυτών που βρέθηκαν στις λίστες των επιτυχόντων παράτυπα υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 600.

«Εχουμε θίξει το θέμα επανειλημμένως με ανακοινώσεις και είναι πάγια η θέση του σωματείου μας για διαφάνεια και νόμιμη διαδικασία» μας ενημέρωσε ο γραμματέας του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Κορινθίας, Γ.Τούλας.

«Εφόσον υπάρχουν στοιχεία ότι κάποιοι έχουν καταθέσει ψευδή δικαιολογητικά ή δεν διαθέτουν καθαρό ποινικό μητρώο, να αποταχθούν από το Σώμα και, όπου υπάρχει δυνατότητα, να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Περιμένουμε από τις ελεγκτικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Είμαστε εναντίον των ψιθύρων και των παρασκηνίων» τονίζουν.

Συνδικαλιστές από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας, μας ενημέρωσαν ότι και οι ίδιοι έπεσαν από τα σύννεφα μετά την αποκάλυψη ότι συνάδελφοί τους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προέβησαν σε πλαστογραφία. Δεν έλειψαν βέβαια και οι αντιδράσεις προσώπων που θεωρούσαν ότι το δημοσίευμα τους θίγει.

Περίπτωση, πάντως, ακύρωσης του διαγωνισμού δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. «Οσοι έχουν γνήσια και καθαρά τα χαρτιά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» μας ενημέρωσε ανώτερη πηγή του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Το δημοσίευμα αναδεικνύει το μέγιστο του προβλήματος, και την αλήθεια σε σχέση με τις διαδικασίες πρόσληψης δασοπυροσβεστών. Η επαλήθευσή του είναι οι αποχωρήσεις από το Σώμα των μη ικανών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί» δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος των αξιωματικών του Π.Σ., Φ. Παντελεάκος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις