Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των επίδοξων ληστών στην Αlpha της Αμαλιάδας!

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των επ...

Οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς

12.30: Μπλόκα παντού έχει στήσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που επιχείρησαν να χτυπήσουν τα ξημερώματα το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Αμαλιάδα. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας.

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Την 4-3-2012/04.25 στην Αμαλιάδα Ηλείας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας με σκοπό την κλοπή. Δράστες αντιλαμβανόμενοι τους Αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο, εξήλθαν του υποκαταστήματος, πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα με αυτόματο όπλο, πιθανόν KALASHNIKOV, χωρίς να τραυματισθεί ουδείς, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διέφυγαν και αναζητούνται.

Από το σημείο περισυλλέγησαν δύο κάλυκες" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.
Από εκείνη την ώρα έχουν στηθεί μπλόκα για τον εντοπισμό τους, ενώ εκτεταμένοι έλεγχοι σε οχήματα έγιναν νωρίτερα στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας.

Από το διαθέσιμο υλικό που υπάρχει από τις κάμερες της Τράπεζας εξετάζεται ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες, ενώ επιχειρείται να διασταυρωθούν στοιχεία ώστε να διερευνηθεί μήπως τα συγκεκριμένα άτομα έχουν σχέση και με παλαιότερο περιστατικό στην Αμαλιάδα, όταν στις 11 Φεβρουαρίου με την απειλή ενός πιστολιού και μιας σιδηρογροθιάς, αφού τραυμάτισαν στο πρόσωπο τον ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό."

9.40: Λίγο έλειψε να χυθεί αίμα τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Αμαλιάδας, όταν τρεις διαρρήκτες που επιχείρησαν να παραβιάσουν το υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank "μπλοκαρίστηκαν" από τους αστυνομικούς. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 4:25 τα ξημερώματα, όταν ο συναγερμός της τράπεζας άρχισαν να ηχεί.

Το σήμα έλαβε το κέντρο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας και άμεσα στο σημείο που βρίσκεται η τράπεζα στην αρχή της οδού Ερμού, έφτασαν περιπολικά. Οι αστυνομικοί κοιτώντας μέσα στην τράπεζα είδαν τρία άτομα να βρίσκονται μέσα και να ψάχνουν για τα χρήματα.

Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς βγήκαν από την πίσω πόρτα και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα στην προσπάθειά τους να φύγουν και να κρατήσουν μακριά τους αστυνομικούς. Μπήκαν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο αγνώστου μάρκας και με περίσσιο θράσος κινήθηκαν ανάποδα στο μονόδρομο της Ερμού για να διαφύγουν.

Τι είχε συμβεί

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα διαθέτει και πίσω πόρτα με πρόσβαση από τον πεζόδρομο που καταλήγει στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, το κεντρικότερο σημείο της Αμαλιάδας, επιχείρησαν να μπουν μέσα στο υποκατάστημα, παραβιάζοντάς την.

Από ό,τι φάνηκε δεν ήταν και δύσκολο αφού η αλουμινένια πόρτα άνοιξε με δύο "χτυπήματα" από αιχμηρό αντικείμενο. Προφανώς είχαν μεγάλες φιλοδοξίες να καταφέρουν να παραβιάσουν και το χρηματοκιβώτιο χωρίς να ηχήσει ο συναγερμός ή να βρουν τα χρήματα να τους περιμένουν στα ταμεία.

Μόλις είδαν τους αστυνομικούς με βιαστικές κινήσεις βγήκαν από την τράπεζα και πιθανότατα με καλάσνικοφ, έριξαν δύο πυροβολισμούς στον αέρα, πριν φύγουν. Οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν τους δράστες, που όμως κατάφεραν να ξεφύγουν μέσα στους δρόμους της πόλης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις