Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωσία: Στις κάλπες σήμερα οι ψηφοφόροι για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας

Ρωσία: Στις κάλπες σήμερα οι ψηφοφόροι γ...

Φαβορί ο σημερινός πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν

Στις 22.00 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου, άνοιξαν τα πρώτα εκλογικά κέντρα στη Ρωσία, με τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν να υπολογίζει ότι θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο, παρά το έντονο κύμα αμφισβήτησης της διακυβέρνησής του. «Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν όπως ήταν προγραμματισμένο, όλα βαίνουν καλώς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Οξάνα Μπαλίνινα, αντιπρόεδρος της Εκλογικής Επιτροής της περιοχής Τσουκότκα στη Σιβηρία.

Η Ρωσία εκτείνεται σε εννέα χρονικές ζώνες και οι κάτοικοι της Τσουκότκα είναι οι πρώτοι που ξεκινούν να ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 19:00 ώρα Ελλάδας στο Καλίνινγκραντ, οπότε θα γίνουν γνωστά και τα πρώτα αποτελέσματα. Περίπου 109.000 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν από λίγες ημέρες, έδιναν στον Πούτιν τη νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου 60%.

Αντίπαλοι του Πούτιν για την προεδρία είναι ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ο λαϊκιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Πρόχοροφ και ο κεντρώο Σεργκέι Μιρόνοφ.

Η αντιπολίτευση έχει κάνει τα πάντα για να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους και να οδηγήσει σε έναν δεύτερο γύρο τον ισχυρό άντρα της χώρας, πρόεδρο από το 2000 ως το 2008, ο οποίος βλέπει την δημοτικότητά του να μειώνεται.

Λόγω των κινητοποιήσεων αλλά και προκειμένου να αποφευχθεί η νοθεία στις εκλογές, ο Πούτιν έδωσε εντολή για την τοποθέτηση 180.000 καμερών παρακολούθησης σε 90.000 εκλογικά κέντρα (σε σύνολο 95.000) σε όλη τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις