Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η απόφαση του Δ.Σ. για τις διακοπές του νερού, η ερμηνεία και οι παρενέργειές της

Η απόφαση του Δ.Σ. για τις διακοπές του ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Ανυπότακτη Πολιτεία" αναφέρει τα εξής: "Αρχική παρατήρηση: Όταν μία απόφαση οποιουδήποτε οργάνου παρουσιάζει δυσχέρειες στην κατανόηση και την εφαρμογή της, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν.

Ή η απόφαση είναι ασαφής  και ανεφάρμοστη ή σκόπιμα παρερμηνεύεται για να αποδειχτεί ασαφής και ανεφάρμοστη. Ποια ήταν η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 2/3/2012;

Να μην κόβει η ΔΕΥΑΠ την παροχή του νερού σε όσους συνδημότες μας αδυνατούν να πληρώσουν.

Να εξετάζει την λύση της μακροχρόνιας ρύθμισης, εν ανάγκη και την πλήρη απαλλαγή τους.

Ποιοί είναι αυτοί;

Προτάθηκε η ίδια η ΔΕΥΑΠ να καθορίσει τα κριτήρια επιλογής τους. Και αν αδυνατεί να το κάνει, να δώσει περιθώριο 15 ημερών να το κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτό το δεκαπενθήμερο φυσικά να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή.

Σε ποιο σημείο της η απόφαση αυτή είναι ασαφής; Είναι προφανές ότι ασάφεια δεν υπάρχει. Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τις παρενέργειες; (Να σημειωθεί ότι παρενέργειες εννοούμε την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ κ. Νίκου Κοντοέ). Η αλήθεια είναι, ότι η διαφωνία της παράταξης του κ. Δημαρά με την απόφαση αυτή, τους οδηγεί στο να μην θέλουν να την εφαρμόσουν. Εδώ παρατηρείται όμως η πλήρης ανακολουθία: Ο κ. Δήμαρχος, ανέφερε στην συνεδρίαση, ότι πρότεινε στον κ. Κουκουλόπουλο, να ισχύει για τις ΔΕΥΑ όλης της χώρας η δυνατότητα να εφαρμόζουν κοινωνικά κριτήρια στην τιμολογιακή τους πολιτική.

Μάλιστα είπε, πως ο κ. Κουκουλόπουλος υποσχέθηκε να το κάνει. Αν αυτό αληθεύει σε δέκα μέρες η ρύθμιση αυτή θα γίνει Νόμος του Κράτους. Και θα προβλέπει ότι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, (πολύτεκνοι, άποροι, μακροχρόνια άνεργοι), θα έχουν το προνόμιο ειδικών μειωμένων τιμολογίων μέχρι και απαλλαγή τους.

Σε τι διαφέρει η ρύθμιση αυτή, ως προς τις δυνατότητες της και με την οποία η παράταξη του κ. Δημαρά δήλωσε ότι συμφωνεί, με την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή;

Είναι υποκρισία ή δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν; Ή και τα δύο;

Ότι και να ισχύει η στάση τους στην συνέχεια ήταν σε απόλυτη σύγχυση. Κινδυνολογία για «κατάρρευση» της ΔΕΥΑΠ, για ιδιωτικοποίηση της, για απόλυτη αδυναμία εφαρμογής μιας απόφασης, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προσαρμογή στην πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα με αδήριτο τρόπο λέει, πως στην πόλη μας υπάρχουν φτωχοί, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τον λογαριασμό του νερού. Όπως υπάρχουν και μεγαλοοφειλέτες, ιδιώτες και δημόσιοι οργανισμοί, που δεν πληρώνουν.

Πρέπει, όλοι να γνωρίζουν, πως ούτε η υποκρισία, ούτε η σύγχυση ούτε η έλλειψη ψυχραιμίας είναι καλά χαρακτηριστικά για μία Δημοτική παράταξη. Ας αφήσουν τις παραιτήσεις, ας αφήσουν την κινδυνολογία και ας εφαρμόσουν με δημιουργικό τρόπο την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο. Και ας προασπίσουν τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΠ με άλλους τρόπους.

Με τον περιορισμό των διαρροών και της απώλειας χιλιάδων κυβικών, με την είσπραξη οφειλομένων από μεγαλοκαταναλωτές. Γνωρίζει βεβαίως η ηγεσία της ΔΕΥΑΠ, ότι ο ΟΛΠΑ επιδιώκει άμεσα να επαναενεργοποιήσει γεωτρήσεις της Π.Π. Τι έχει κάνει για να το εμποδίσει αυτό; Σε ποια ουσιαστική νομιμότητα υπακούει αυτό; Με ποιο νόμιμο δικαίωμα, ο ΟΛΠΑ, θα «κλέβει» νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης για να το πουλάει στην συνέχεια;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις