Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκω...

Η ΜΚΟ από την Πάτρα σε σύμπραξη φορέων για την αρωγή των μεταναστών

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΜΚΟ από την Πάτρα, συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci, Transfer of Innovation: CIVET–Counseling Immigrants in Vocational Educational Training (Συμβουλευτική μεταναστών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση).

Στη σύμπραξη αυτή CIVET συμμετέχουν φορείς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση μεταναστών, οι εξής εταίροι: από Ελλάδα (Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων), Γαλλία (Greta du Velay), Γερμανία (BBAG.), Σουηδία (Kristanstad Commun).και Ηνωμένο Βασίλειο (Newham College of further education, London).

Συντονιστής είναι ο Φιλανδικός Οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης EKAMI

Etela – Kymenlaakson Ammatiopisto, από την πόλη Kotka, Φιλανδίας.

Κύριος στόχος του Προγράμματος: οι εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και οι εκπαιδευτές στο χώρο εργασίας να βελτιώσουν  την αλληλεπίδραση τους  με τους μετανάστες,  να αποκτήσουν  περισσότερο θάρρος και λιγότερη προκατάληψη σε καταστάσεις συμβουλευτικής για να είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις προκλήσεις που προκαλεί η πολιτισμική διαφορετικότητα.

Το πρόγραμμα αυτό θα προσφέρει δεξιότητες στους εκπαιδευτές ώστε να επικοινωνούν με τους μετανάστες σε απλή και κατανοητή γλώσσα., ώστε ο χρόνος ολοκλήρωσης της επαγγελματικής κατάρτισης να είναι συντομότερος και οι δυσκολίες που προκαλεί η γλώσσα να υποχωρήσουν.

Τα  κυρίως προϊόντα – αποτελέσματα  του CIVET θα είναι:

1. ένα πολυπολιτισμικό μοντέλο κατάρτισης για εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης   και  εκπαιδευτές στο χώρο εργασίας

2. ένας οδηγός για πολυπολιτισμική αλληλεπίδραση που θα περιλαμβάνει ένα μοντέλο συμβουλευτικής, γλωσσικές οδηγίες .Ο οδηγός θα είναι και σε ηλεκτρονική μορφή και σε όλες τις μητρικές γλώσσες των συμμετεχόντων

3. υποστηρικτικό υλικό για τους εκπαιδευτές.

Ο κύριος  αντίκτυπος του προγράμματος:

για τους εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και  εκπαιδευτές στο χώρο εργασίας είναι να αποκτήσουν δεξιότητες στη συμβουλευτική και κατάρτιση μεταναστών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας

για τους μετανάστες-εκπαιδευόμενους να κινητοποιηθούν για να συμμετέχουν σε δραστηριότητες επαγγελματικής κατάρτισης και εκμάθησης της δεύτερης γλώσσας

Για τις ανάγκες του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί  2η Διακρατική Συνάντηση,  από  06 - 07/03/2012, στο Le Puy, Γαλλίας, φιλοξενούμενοι από  Greta DeVelay,  σε έναν από τους συμμετέχοντες εταίρους  Στη συνάντηση αυτή θα αναλυθούν τα εκπαιδευτικά πακέτα (working packages) 1, 2, 3, 5 και 6 και θα συμμετάσχουν 2 εκπρόσωποι του Ινστιτούτου μας.

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο έχει αναλάβει το εκπαιδευτικό πακέτο Αξιολόγηση  ( workpackage 5) του προγράμματος.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος υλοποιούνται προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες από την εκπαιδευτικό  φιλόλογο κ. Λίνα Λυκίδη, εθελόντρια του Ινστιτούτου μας σε αίθουσα του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων προσφερόμενο από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και ένταξης μεταναστών (κ. Μ. Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη) σε αγαστή συνεργασία και δικτύωση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις