Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο ΕΟΤ παραχώρησε στο Δήμο Ερυμάνθου ακίνητα

Ο ΕΟΤ παραχώρησε στο Δήμο Ερυμάνθου ακίνητα

"Πρόλαβε" τις εξελίξεις ο Δήμος

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος ερυμάνθου αναφέρει τα εξής: "«Πρόλαβε» τις εξελίξεις ο Δήμος Ερυμάνθου και κατάφερε να μεταφερθεί στην ιδιοκτησία του το ακίνητο εδαφικής έκτασης 4.645 τ.μ. που βρίσκεται στην θέση Αγ. Παρασκευή (κέντρο του οικισμού) της Δ.Ε. Καλεντζίου, εντός του οποίου έχει κτιστεί και λειτουργεί Τουριστικό Περίπτερο (είχε παραχωρηθεί προς την Κοινότητα για χρήση χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ετών).

Η έγκαιρη και άμεση παρέμβασή του Δήμου τόσο προς τον Υπ. Πολιτισμού όσο και προς την Ε.Ε.Τ.Α., αποδείχθηκε καταλυτική και οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Από τις πρώτες μέρες της νέας του θητείας, ο Θάνος Καρπής μερίμνησε και με ανάλογες ενέργειες (αρ. πρωτ. 2279/24-02-2011) ζητούσε από την Ε.Ε.Τ.Α. την παραχώρηση στο Δήμο του ακινήτου στην Τ.Κ. Καλεντζίου.

Ταχύτατη ήταν επίσης η αντίδρασή του, όταν πληροφορήθηκε πως το Υπ. Πολιτισμού προωθούσε προς ψήφιση στη Βουλή Νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση ορισμένου αριθμού ακινήτων του δημοσίου, στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.

Τόσο με παρεμβάσεις του προς την Κ.Ε.Δ.Ε., όσο και με δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Πολιτισμού (αρ. πρωτ. 335/10-01-2012), εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην αρχική πρόθεση του Υπουργείου να μεταβιβάσει το ακίνητο του Δήμου Ερυμάνθου στην Περιφέρεια, αγνοώντας το σχετικό αίτημα του Δήμου.

Μεταξύ των άλλων ακινήτων που παραχωρήθηκαν στους Δήμους, ο Δ. Ερυμάνθου «κέρδισε» την χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση – διοίκηση – διαχείριση και εκμετάλλευση του Τουριστικού Περίπτερου και του Περιβάλλοντος χώρου έκτασης 4.645 τ.μ. στο Καλέντζι.

Ικανοποιήθηκε με αυτό τον τρόπο ένα παλιό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας, οι οποίοι αισθάνονταν μέχρι σήμερα ως «φιλοξενούμενοι» στο δικό τους τόπο."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις