Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Λαϊκός Ημιμαραθώνιος

Αιγιάλεια: Λαϊκός Ημιμαραθώνιος

Προς τιμήν της απελευθέρωσης της Βοστίτσας

Την αδιαφορία, με την οποία οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές έχουν αντιμετωπίσει σημαντικές ιστορικές ημερομηνίες για τον τόπο, προσπαθεί να καταπολεμήσει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας "Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία", καθώς σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου "Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς" και με τις Δημοτικές Ενότητες Αιγίου, Διακοπτού και των τοπικών Κοινοτήτων Ζαχλωριτίκων-Ελαιώνα-Ροδιάς-Νικολεΐκων-Ριζομύλου-Βαλιμιτίκων και Τεμένης, θα διοργανώσει τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου-Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας την Κυριακή 18 Μαρτίου, ως τιμή στην επέτειο της απελευθέρωσης της Βοστίτσας από τον τουρκικό ζυγό στις 20 Μαρτίου 1821.

Την είδηση έδωσε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Κώστας Κλάγκος κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσία αρκετών εκπροσώπων των διοργανωτών.

Όπως τονίστηκε, η διαδρομή μήκους 21 χλμ. είναι συμβολική, θα ξεκινά από το Διακοπτό (σταθμός του ΟΣΕ) και θα καταλήξει στα Ψηλαλώνια του Αιγίου. Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Κλάγκος, για τη διαδρομή που ακολούθησε ο Ανδρέας Λόντος όταν, από τα Καλάβρυτα κατέβηκε στο Διακοπτό και ακολούθως στη Βοστίτσα, την οποία και απελευθέρωσε.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ δηλώσεις μπορούν να υποβάλονται τηλεφωνικά στα τηλ: 26910-29850 (κ. Χρήστος Λαϊνάς) και 26910-21646 (κ.Κωνσταντίνος Βασιλείου), στο fax: 26910-21646, όπως επίσης και με αποστολή των σχετικών στοιχείων στο e-mail: [email protected], καθώς και το πρωί της ίδιας μέρας του αγώνα από 8.30-9.30 π.μ. στο χώρο του τερματισμού στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο.

Μακάρι να δούμε εκ μέρους των δημοτικών επιχειρήσεων και κάποια ανάλογη κίνηση για τον εορτασμό κι άλλων σπουδαίων επετείων, όπως της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, που ως ιστορικό γεγονός σήμανε και την έναρξη της Επανάστασης του 1821...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις